Bekrefter at Coates er solgt

Liverpool bekrefter onsdag kveld at Sebastian Coates forlate klubben, og blir Sunderland-spiller.

Etter at Dick Advocaat kom til Sunderland ble det plutselig fart på karrieren til Sebastian Coates igjen, etter at han hadde hatt en tung start på låneoppholdet i klubben. 

Mye takket 24-åringens innsats reddet Sunderland plassen, og nå går Coates på permanent overgang til Stadium of Light. 

- Alle i klubben ønsker Sebastian alt det beste for framtiden, skriver Liverpool FC på sine sider, der de bekrefter overgangen. 

24 kamper og 2 mål

Coates stopper dermed på 17 kamper fra start og 7 som innbytter for Liverpool, og han scoret også to mål.

Coates er dermed den andre spilleren som forsvinner fra Liverpool denne sommeren. Tidligere er det bekreftet fra Celta Vigo at de har kjøpt Iago Aspas. 

Men det er ventet at Rodgers skal slanke troppen kraftig de neste ukene. Spillere som Fabio Borini, Mario Balotelli, Rickie Lambert, Jose Enrique og Luis Alberto skal alle stå i fare for å bli solgt. 

Saken fortsetter under bildet.

Spilte i Copa America

Coates kom til Liverpool etter en god sesong i Nacional hjemme i Uruguay, der han ble kåret til «Årets spiller« og «Årets forsvarspiller» i 2010/2011. Det førte også til at han fikk sin første kamp på landslaget uken før Copa America, i en treningskamp mot Estland. Skader betydde at Coates fikk muligheten til å spille i turneringen sammen med Luis Suarez. Den 30. august 2011 skrev stopperen under på en langtidskontrakt med Liverpool til sommeren 2016.

På transferdeadline-day 1. september 2014 ble midtstopperen lånt ut til Sunderland for resten av 2014/15-sesongen. Der måtte han vente til helt mot tampen av sesongen før han fikk særlig med spilletid. En sterk avslutning på sesongen førte imidlertid til at Coates kom med i Copa America-troppen til Uruguay.

Totalpakke på 4 millioner pund

Det har vært operert med ulike summer for hva overgangen er verdt de siste ukene. 

Først skrev Liverpool Echo at Sunderland betaler Liverpool 4 millioner pund for Sebastian Coates.

Deretter skrev Sunderland Echo at The Black Cats får uruguayaneren på billigsalg, for bare halvparten av beløpet lokalpressen på Merseyside opererte med.

Men Northern Echo konkluderte med at summen skal være 2 millioner pund, men at den kan øke til 4 millioner. 

- Det virker som Sunderland må betale mindre for sør-amerikaneren enn først antatt. I første omgang betales 2 millioner pund til Liverpool, et beløp som kan stige med ytterligere 2 millioner pund basert på prestasjonsavhengige klausuler, skrev Northern Echo tidligere i uka. 

LES OGSÅ: I Liverpools glemmebok