Bekrefter at FA har tatt ut tiltale mot Skrtel

Det engelske fotballforbundet (FA) har valgt å tiltale Martin Skrtel etter episoden med Manchester United-keeper David de Gea under kampen i går. Slovaken risikerer trolig en straff på tre kamper.

Langt ut i overtiden under nordvestderbyet tråkket Skrtel på foten til sisteskansen, som reagerte med sinne og tydelige smerter. Midtstopperen var flyttet frem i et rødt håp om utlikning, og han løp forgjeves for å nå ballen før Manchester United-målvakten. Skrtel tråkket på leggens hans idet han skulle hoppe over ham.

Engelsk presse skrev tidligere at FA etterforsker duellen, og nå melder blant andre The Times-journalist Oliver Kay og Paul Joyce i Daily Express at 30-åringen tiltales. Liverpool Echo, The Telegraph og Sky Sports bekrefter også nyheten.

– Jeg tror ikke han traff ham med vilje. Jeg tror han forsøker å strekke seg for nå ballen, og hvis han klarer det, får han straffespark. Ballen går i armene til keeperen, og han traff ham åpenbart etter det. Men han prøver bare å få en tå på ballen, og når keeperen får knottene på seg på den måten, kan det selvsagt gjøre vondt, sa Brendan Rodgers etter kampen, ifølge lokalavisen.

I dommerrapporten skrev Martin Atkinson at han ikke så situasjonen godt nok, noe som kvalifiserte til videoetterforskning i etterkant. FA skriver at Skrtel må svare innen klokka sju i morgen kveld.

Hvis Skrtel finnes skyldig av FA, må han stå over mot Arsenal, Blackburn (FA-cup) og Newcastle.


RISIKERER STRAFF: Dette er situasjonen med Skrtel fotballforbundet ønsker å slå ned på. (Video: TV 2)