Bekrefter nye trenere på førstelaget

Liverpool FC melder mandag formiddag at Sean O’Driscoll (til venstre) blir klubbens nye assistenttrener, mens Pepijn Lijnders tar fatt på en ny rolle som spillerutvikler.

– Jeg tror alle vil dra nytte av dette, og jeg er ekstremt positiv og spent på hva vi, som en gruppe, kan oppnå, sier manager Brendan Rodgers til klubbens nettsider.

Nordiren forklarer at han har gjort forandringene for å «ta laget i en ny retning» når det gjelder trenere. O’Driscoll kommer til Anfield med nylig erfaring som England U19-manager, mens Lijnders har en suksessfull fortid i PSV Eindhoven og FC Porto.

– Et perfekt tidspunkt

Sistnevnte kom til Liverpool i fjor, hvor han siden har jobbet tett med U16-laget. Han skal fortsette å jobbe med de beste fra akademiet, men begynner samtidig i en ny trenerrolle på førstelaget.

Les også: – Regnet som en av de beste unge trenerne i Europa

– Pep har utmerket seg på akademiet, og jeg tror dette er perfekt tidspunkt for ham å ta steget opp til førstelaget og bruke talentet sitt for å hjelpe seniorspillerne, forteller Rodgers videre.

Saken fortsetter under.

– En tydelig filosofi

O’Driscoll tar over assistentrollen etter Colin Pascoe, som ble sparket etter forrige sesong. Han har erfaring fra klubber som Bournemouth, Doncaster, Nottingham og Bristol City, og Rodgers legger ikke skjul på beundringen han har for 58-åringen.

Les også: Dette er Sean O'Driscoll

– Han har en tydelig visjon og filosofi, og han har bevist at han er i stand til å bringe kunnskapen sin til spillerne. Jeg gleder meg til å jobbe med ham, lære av ham og få verdifull kunnskap av ekspertisen hans, sier manageren.

Selv skryter O’Driscoll av mottakelsen av han har fått i klubben, og han ser frem til å jobbe for «en av de mest ikoniske klubbene i verden».

– Helt siden jeg kjørte inn til Melwood i forrige uke og hilste på portvakten Kenny, kunne jeg ikke følt meg mer velkommen. Dersom man skal ha suksess, er disse folkene like viktige som spillerne; av det jeg har opplevd så langt, er det klart at alle ønsker å hjelpe klubben fremover, sier han.

– Stolt over å få jobbe med Brendan

Sammen med Lijnders skal O’Driscoll nå i gang med oppkjøringen til den nye sesongen. Spillerne returnerer til Melwood i dag, og kommende søndag reiser hele stallen østover.

Lijnders sier at han føler seg «stolt og beæret» over å skulle jobbe tett med Rodgers og apparatet hans, og han sier han ikke vet om noen bedre, mer offensiv manager å stå bak enn 42-åringen fra Nord-Irland.

– Alle vet hva jeg føler om å representere denne klubben. Eierne har en klar og sterk filosofi, noe som er basert på å utvikle gode unggutter opp til eliten. Jeg ønsker å takke dem for å gi meg denne muligheten, sier nederlenderen.