Bekreftet: Ward lånes ut igjen

Liverpool-keeper Danny Ward (22), som nylig forlenget kontrakten med de røde, skal tilbringe hele den kommende sesongen på lån hos skotske Aberdeen.

Det melder lokalavisen Liverpool Echo i ettermiddag. Klubbens nettsider bekrefter utlånet.

Sisteskansen fra Wales skrev under på en ny langtidskontrakt med Liverpool tidligere denne uka, men står bak Simon Mignolet og nyervervelsen Ádám Bogdán i køen om en plass på førstelaget. Derfor sendes han nå nordover for å få mer erfaring. 

Les også: Ser for seg en fremtid i Liverpool

Ward har aldersbestemte landskamper bak seg, og han har vært en del av A-lagstroppen til Wales. Men etter tre år i Liverpool står han foreløpig uten en tellende kamp i førstelagsburet.

– Jeg føler jeg har utviklet meg mye i Liverpool i løpet av de siste årene. Dette er selvsagt en stor klubb, og at jeg får en ny kontrakt betyr at klubben ønsker å beholde meg, noe som betyr mye for meg. Forhåpentligvis kan jeg fortsette den positive utviklingen, sa Ward i forbindelse med den nye avtalen.

– Målet er førstelaget

Unggutten var på Liverpool-benken hele 23 ganger i løpet av 2014/2015-sesongen, og han fikk stå fem kamper på utlån hos Morecambe i League Two under ligainnspurten. Nå slutter han seg til Aberdeen allerede i sesongoppkjøringen.

– På lang sikt er det vanskelig å si hva som vil skje. Jeg skal jobbe hardt videre, og det store målet er selvsagt å spille for førstelaget. Jeg vet jeg er langt unna nå, men forhåpentligvis klarer jeg det, fortalte 22-åringen.

– Jeg anser det siste året som en suksess personlig sett. Det har vært fantastisk å være i førstelagstroppen så lenge. Og jeg tror jeg virkelig hadde nytte av låneoppholdet i Morecambe. Det fikk fart på utviklingen min igjen, la han til.

Ward spilte også ni kamper for Liverpools U21-lag forrige sesong.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer, sjekk ut denne linken!