Benteke dominerer i lufta

Ingen vant flere hodedueller enn Christian Benteke på søndag – selv om han bare spilte én omgang.

For tredje kamp på rad bekledde Divock Origi spissplassen til Liverpool i fraværet av Benteke og Daniel Sturridge, som begge har slitt med skader de siste ukene. Etter 45 målløse minutter tok de røde imidlertid grep.

Vant fem av sju luftdueller

Benteke, som fikk en kort halvtime mot Rubin Kazan sist torsdag, kom inn for sin 20-årige landsmann, og umiddelbart ga han Southampton-spillerne problemer i lufta: Gjennom omgangen vant han faktisk fem av sju offensive hodedueller. Ingen andre hadde flere, ifølge Sky Sports.

– Da Benteke kom inn, så det plutselig ut som om de hadde en fysisk trussel der oppe, sa tidligere Liverpool-spiller og -manager Graeme Souness i studio etter kampen.

Innhoppet mot Southampton var belgierens første ligakamp siden han fikk problemer i låret mot Norwich for en drøy måned siden. Og etter en halvtime på banen knuste han all motstand i boksen og stanget rødtrøyene i ledelsen.

Saken fortsetter under.


KJEMPEMÅL: Benteke ga Liverpool-fansen noe å juble for mot Southampton. (Video: TV 2)

Det var for øvrig Liverpools første Premier League-mål med Jürgen Klopp i managerstolen. Tyskeren beskrev fulltrefferen som «fantastisk» til pressen etter kampen.

I toppsjiktet av Premier League

Selv om Benteke har gått glipp av tre og en halv ligakamp i høst, er det bare to spillere – Rudy Gestede (Aston Villa) og Troy Deeney (Watford) – som har vunnet flere hodedueller enn Benteke i Premier League denne sesongen.

Les også: Benteke: – Det er frustrerende

Liverpool-spissen står med 56 suksessfulle luftdueller i ligaen etter sommerferien, viser tallene til Sky Sports. Både Gestede (76), Deeney (60) og de øvrige på topp fem har, i motsetning til Benteke, spilt i samtlige ti serierunder hittil.

Ingen har heller scoret flere ganger med hodet i Premier League enn 24-åringen de siste årene. Siden 2013/2014-sesongen har Benteke skallet ballen i nettet imponerende 14 ganger.

Denne sesongen deler han og langtidsskadde Danny Ings for øvrig toppscorertittelen i Merseyside-klubben med tre mål så langt. Benteke har åtte opptredener ikledd Liverpool-trøye siden overgangen verdt 32,5 millioner pund fra Aston Villa i sommer.