Ber eierne ta Klopps hjertesukk på alvor

«På etter eller annet tidspunkt må noen med makt i Liverpool stille spørsmålet: 'Hvor har den kjente atmosfære blitt av?'», skriver Tony Barrett i The Times.

Jürgen Klopp var ikke særlig begeistret over at mange Liverpool-supportere forlot stadion tidlig, i stedet for å støtte laget sitt i sluttminutter mot Crystal Palace.

– Målet kom etter 82 minutter. Det var tolv minutter igjen å spille. Jeg så mange mennesker som forlot stadion. Jeg snudde meg, og ønsket å være et sekund alene. Jeg så på laget mitt. Jeg følte meg ganske ensom i det øyeblikket.Vi bestemmer når det er over. Siste fløytesignal bestemmer selvsagt det. Men mellom 82 og 94 minutter kan du gjøre åtte mål om du vil, men du må selvsagt jobbe for det, sa Klopp etter søndagens kamp.

– Må tas tak i

«Hvis det var kritikk av Liverpool-fansen, trakk Klopp seg etter hvert tilbake og sikret at det ikke ble en konfrontasjon.»

«Ved å skifte tema til spillerne og seg selv, uskadeliggjorde han situasjonen, når han kanskje ikke skulle gjort det», skriver Tony Barrett i The Times i en kommentar til uttalelsene fra Klopp.

«På etter eller annet tidspunkt må noen med makt i Liverpool stille spørsmålet som kommer fram i sangene til motstandernes fans regelmessig: 'Hvor har deres kjente atmosfære blitt av?'».

Dirigent uten orkester

«Det har pågått i en årrekke, med supportere som dra tidlig av ulike grunner, blant annet å komme seg til lokale puber før det blir for fult, komme seg ut av fullpakkede parkeringsplasser og komme seg til Mersey tunellen eller M62 før veiene som leder dit går i stå. Noen drar før sluttsignalet av gammel vane. Det har skjedd på Anfield- og stadioner rundt landet så lenge noen kan huske, men det er ukjent for Klopp, som kommer fra en kultur i Borussia Dortmund hvor supportere og lag er ett.»

«Liverpool er ikke det engelske Dortmund. Det kunne vært det om det var vilje til det i maktens korridorer på Anfield og i Boston, men det er det ikke. Det betyr at Klopp nå spiller rollen som dirigent, men han gjør det uten et orkester.»

Barrett mener Liverpool, som har den nest dyreste på billigbilletter i serien, mister identiteten som gjorde klubben til det den var.

«Liverpool må spørre hva de kan gjøre for å gjøre Anfield til den skremmende arenaen manageren ønsker at den skal være. Det er usannsynlig at de vil være i stand til å stoppe de som etter tradisjonen går når det er fem eller ti minutter igjen, men de kan komme opp med en måte som sikrer at fansen støtter laget så lenge de er på stadion.»

«Klopp har kanskje vært for høflig og for respektfull overfor sin nye arbeidsgiver til å peke på at mange av løsningene til Liverpools identitetskrise finnes i Tyskland, et sted der supporterkulturen fortsetter å være en prioritet for klubbene.

Sjokkerende infrastruktur

Også Chris Bascombe i The Telegraph mener dette ikke er noe nytt problem på Anfield.

«Det er normalt for Liverpool-fans å dra tidlig fordi trafikken og parkeringen rundt Anfield er forferdelig. Og det er ikke noe nytt. Så langt tilbake til 1970-tallet pleide Tommy Smith å ta et oppgjør med de som gikk tidlig.»

«Til forsvar for fansen som drar, klubbene bryr seg ikke om den sjokkerende infrastrukturen, som ikke har bedret seg på 60 år. Det har blitt verre også antakeligvis fordi flere kjører til kamper nå og vil komme seg unna raskt.»

LES OGSÅ: Klopp likte dårlig at tilskuerne gikk tidlig