Blackburn-sjefen: – En fantastisk trekning

I kveld ble Liverpool trukket til å møte Blackburn Rovers på Anfield i kvartfinalen av FA-cupen om knappe tre uker. Championship-klubbens manager sier han er svært glad for utfallet.

De helrødes ferske motstander bekler niendeplassen på Englands nest øverste nivå etter 30 seriekamper denne sesongen. Laget har allerede slått ut to Premier League-klubber av FA-cupen dette året, med 3–1 over Swansea i januar og imponerende 4–1 over Stoke lørdag ettermiddag.

Nå ser manager Gary Bowyer frem til Blackburns tredje møte med et lag fra toppdivisjonen på kort tid. 43-åringen gleder seg spesielt til å oppleve fansen at får ta del i stemningen på Anfield, og han er offensiv foran kampen:

Se hvem som møtes i kvartfinalene her!

– Dette er en fantastisk trekning for Blackburn Rovers. Det kommer til å bli en fantastisk dag for supporterne våre, med stadion, atmosfæren og historien til Liverpool. At våre spillere får dra til Anfield og teste seg mot et verdensklasselag, er fantastisk. Vi skal dra dit og forsøke å vinne kampen, sier han til Blackburns nettsider.


IMPONERTE: Joshua King fra Oslo scoret hat-trick da Blackburn senket Stoke i helga. (Video: TV 2)

– Det er noe vi alle kan se frem til. Jeg er sikker på at vi får med oss mange på veien, og at vår seksjon blir utsolgt. Det er en nydelig trekning for oss. Nå vet vi hvem vi møter, men vi tenker først på kampen når den kommer, for nå fokuserer vi på Cardiff-kampen tirsdag kveld.

Les også: Leserne ønsket Reading

Liverpool og Blackburn har ikke møtt hverandre på nesten tre år. Da satt Kenny Dalglish i managerstolen, og han så Andy Carroll bli matchvinner etter at Blackburn hadde utliknet Maxi Rodríguez’ to fulltreffere i første omgang. Tidligere samme sesong, i desember 2011, endte det 1–1 mellom lagene foran The Kop.

Man må femten år tilbake i tid for å finne sist lagene sto overfor andre i FA-cupen. Den gang slo Blackburn rødtrøyene ut av turneringens fjerde runde. Kampen, som Steven Gerrard startet i, ble også spilt på Anfield. Gjestene vant 1–0.

Kvartfinalen denne sesongen spilles enten lørdag 7. mars eller søndag 8. mars. Semifinalene spilles på Wembley helga 17.–18. april, før finalen blåses i gang på samme bane lørdag 30. mai.