Blandet uttelling for ungguttene

Så langt må en konkludere med at utlånet av mange unggutter i beste fall har hatt varierende suksess. Vi ser på de britiske spillerne som Liverpool har på utlån denne sesongen.

Danny Ward, Aberdeen
Kanskje den med aller best utbytte. Har stått fast mellom stengene for laget som en stund ledet Premier League i Skottland, men nå har falt ned på 3.plass.



Ryan McLaughlin, Aberdeen
Det tar liksom ikke skikkelig av for den friske 21-åringen, som kan spille både back og ving. Da fortrinnsvis på høyresiden. Står bokført med fire kamper i liga og cup for Aberdeen, men er også involvert med landslag for Nord-Irland.

Jordan Williams, Swindon
Nå 20 år gammel gjorde storvokste Williams det bra for Swindon, enten som defensiv midtbanespiller eller mest som midtstopper, før forbannelsen kalt Liverpool FC og kneskader også nådde ham. Waliseren er nå ute på ubestemt tid.

Lawrence Vigouroux, Swindon
Fikk først sparken for å ha kommet for sent til trening, og deretter betale boten på £50 med småmynter. Fikk imidlertid tilgivelse da han ba om pent vær og står stort sett i mål, for et lag som har sunket nærmest helt til bunns etter en brukbar start, og har hatt tre managere denne sesongen. Vigouroux har blandet super-redninger med store tabber.

Kevin Stewart, Swindon
Er som regel i troppen til Swindon, hvis han da ikke er skadet. Blir benyttet litt som en potet hvor hans allsidighet gjør at han bekler flere plasser.

Lloyd Jones, Blackpool
Er ute i tre måneder med hva som først så ut som en alvorlig ankelskade, men som viste seg også å omhandle kneet. Den store waliseren har generelt gjort det bra på utlån i lavere divisjoner og spilte også fast på et Blackpool som i det siste har greid å klatre litt på tabellen i League One.

Andre Wisdom, Norwich
Enda en som har vært ute med kneskade, men dette var heldigvis ikke noe alvorlig. Har tre kamper i Premier League og tre kamper i cupspill for Norwich, som høyreback. Gjør det greit igjen på utlån, men banker vel ikke akkurat veldig hardt på døra til en startellever i Liverpool.

Sheyi Ojo, Wolverhampton
Virket å være den av flere hurtige og tekniske unggutter som Brendan Rodgers hadde mest tro på. Har gjort det brukbart i Championship for Wolves, som nok ikke er helt fornøyd med en plass på nedre halvdel av tabellen. Ojo har totalt vært på banen 16 ganger i liga og cup, med fire assist og tre mål, men ikke helt greid å sette sitt preg slik som for eksempel Jordon Ibe gjorde i Derby forrige sesong.



Harry Wilson, Crewe
Å låne ut Harry til bunnlaget i League One må karakteriseres som en bom. Har bare vært på banen totalt fem ganger og uten å tegne som for mål eller assist, spilleren som har debutert på det walisiske landslaget. Utlånet løper ut 5.januar og vi blir overrasket om det blir noen forlengelse hos «The Railwaymen».

Ryan Kent, Coventry
Den kvikke vingen/spissen har fått ni kamper og en scoring i League One for Coventry, på et lag som er et poeng unna toppen og hvor Ryan synes å trives. Har vært frisk, med noen lekre detaljer, men i likhet med tidligere sliter han med effektiviteten. Liverpool skal ha bedt om at han ikke blir benyttet i cupene for Coventry, og Jürgen Klopp hadde ham nylig til øyensyn på Melwood, trolig med tanke på at han blir der etter at utlånet løper ut i januar.