Brad Jones tid i Liverpool kan være over

Liverpool startet forhandlinger med Brad Jones. Nå ser det likevel ut til at han drar i sommer.

Brendan Rodgers avslørte i forrige uke at Liverpool har hatt diskusjoner om en ny kontrakt med Brad Jones.

- Det har vært diskusjoner. Brad er selvsagt i sitt siste år, men ingen ting er avklart ennå, bekreftet Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

Men nå melder samme avis at Liverpool skal ha kommet på andre tanker. 33-åringens karriere på Anfield, skal likevel være over denne sommeren.

Større konkurranse for Mignolet

Grunnen er at Rodgers ønsker større konkurranse om keeperplassen.

Fiorentinas Norberto Neto, som er tilgjengelig på free transfer, og Matthew Ryan fra Brugge er to av navnene som er nevnt de siste ukene.

Begge skal også ha blitt speidet på flere ganger, ifølge Echo. I Ryans tilfelle må man også bli enig om en overgangssum. 

Daily Mail spekulerer nå også i at Moldes Ørjan Nyland skal være på Liverpools radar. Men han er ikke nevnt i Echos artikkel.

Jones har bare spilt 27 ganger for førstelaget siden han kom fra  Middlesbrough for fem år siden. Og har vært reservekeeper for både Pepe Reina og Simon Mignolet.

Hentet av Hodgson

Etter at brasilianske Diego Cavalieri hadde fått tillatelse til å snakke med den nyopprykkede Serie A-klubben Cesena, la Roy Hodgson £2,3 millioner på bordet for Brad Jones.

Liverpool trengte en andrekeeper, og den da 28 år gamle australieren passet bra av flere grunner. Den sommeren kom det nye regler, der en klubb maks kunne ha 25 seniorspillere i førstelagsstallen.

Bare 17 av disse kunne være utenlandske. Liverpool hadde 18. Selv om Brad Jones er fra Australia, gikk han som «homegrown» fordi han hadde kommet til Middlesbrough som tenåring.

Debuten kom da Liverpool gikk på et av sine flaueste tap i nyere tid, i ligacupen mot League Two-laget Northampton Town - på Anfield. Pepe Reina var soleklart førstevalg ellers denne sesongen, og Jones ble sendt på utlån til Derby de siste månedene.

Mistet sønnen

Den nå 33 år gamle målvakten har vært gjennom mye utenfor banen i sin tid i Liverpool. Hans sønn Luca var alvorlig syk.

- Du tenker at du bare ønsker å bli med Luca, og være sammen med han frem til han blir bedre. Og jeg tenkte, når han blir bedre, hva skal jeg gjøre? Det er da du må tenke profesjonelt. Det å komme til Liverpool var det største som kom til å skje meg, og det var en sjanse som kanskje aldri kom igjen. Jeg tok avgjørelsen om at jeg ønsket å komme, og vi sjonglerte mellom å være her og møte Luca i Frankrike, og gjorde det de første seks månedene.

I november 2011 døde Luca av blodkreft, bare fem år gammel.

Opptur

Jones fikk sin opptur i april 2012. Pepe Reina var ute, og Alexander Doni startet i bortekampen mot Blackburn Rovers. Doni ble utvist etter 25 minutter, og Brad Jones kom inn. Det første han gjorde var å redde straffesparket fra Yakubu - i en kamp Liverpool vant 3-2 etter Andy Carroll-scoring på overtid.

Fire dager senere voktet han buret da Andy Carroll igjen ble helten, og stanget inn Liverpools seiersmål i semifinalen mot Everton på Wembley. Samme uke fikk han også sønnen Nico.

I desember 2012 forlenget Liverpool hans kontrakt, frem til 30. juni 2015. Allerede sommeren etter ble hans fremtid satt spørsmålstegn ved, da Liverpool var nære ved å hente Shay Given som reservekeeper. Jones er nå inne i sin femte sesong på Anfield.

Han fikk tre kamper da Simon Mignolet led av en voldsom formsvikt, før han pådro seg en skade mot Burnley som gjorde at belgieren var tilbake mellom stengene.