Britannia Stadium er ingen favorittbane

Bortekamper mot Stoke har vist seg som en vanskelig nøtt å knekke for Liverpool de siste årene. Liverpools seier på Britannia Stadium i fjor var lagets første på seks besøk.

Det ble en målrik kamp da Liverpool gjestet Stoke i fjor, og vant 5-3. De røde ledet 2-0 etter et selvmål av Ryan Shawcross og en scoring av Luis Suarez, men vertene slo tilbake og utlignet til 2-2 før pause ved de tidligere Liverpool-spillerne Peter Crouch og Charlie Adam. Steven Gerrard fra straffemerket og Suarez sørge for en ny tomålsføring. Jon Walters reduserte fem minutter før slutt, før Daniel Sturridge satte punktum med Liverpools femte scoring et par minutter senere.

Tidligere denne sesongen vant Liverpool 1-0 over Stoke på Anfield. Glen Johnson gjorde kampens eneste mål fem minutter før slutt.

Dette er sjuende gang Liverpool møter Stoke i sesongens siste ligakamp. Første gang det sjedde var i 1923, da Liverpool vant 1-0 på Anfield. Alle de andre kampene har vært bortekamper for Liverpool, og vertene fra Stoke har vunnet samtlige. Siste gang det skjedde var i 1968.

Sist Liverpool tapte sesongens siste bortekamp var mot Swansea i 2012. Brendan Rodgers sin siste kamp som Swansea-manager.

Liverpool har bare plukket åtte poeng på de åtte siste kampene, etter seieren over Swansea i mars.

Stoke står med 51 poeng før morgendagens kamp. Det er det meste de har sanket i noen Premier League-sesong.

Kampen i morgen byr på gjensyn med Peter Crouch, som gjorde 42 mål på 134 kamper for Liverpool, og Charlie Adam, som gjorde to mål på 37 kamper for Anfield-klubben. Adam har for øvrig scoret i fire av Stokes sju siste kamper.

Stoke har holdt buret rent i sine to siste kamper, og har vunnet ni hjemmekamper denne sesongen. Arsenal og Tottenham er blant lagene som tapte på Britannia, mens Manchester United måtte nøye seg med uavgjort her.

Stoke har imidlertid tapt på hjemmebane for Aston Villa, Leicester, Burnley, Chelsea, Manchester City og Crystal Palace.

Mark Hughes har bare vunnet to av 17 kamper mot Liverpool i sin managerkarriere. En seier hver med Blackburn og Queens Park Rangers.

Steven Gerrard kan spille sin 710. kamp for Liverpool i morgen, og den 504. i ligaen. Han har gjort 185 mål totalt, hvorav 119 er i ligaen. Han vil lede Liverpool som kaptein for 470.gang, og 343. i ligaen.

Gerrard er for øvrig Liverpools toppscorer denne sesongen, med 12 mål totalt og 8 i ligaen. Raheem Sterling har sju ligamål.

Aldri før har toppscoreren i Liverpool endt opp med færre enn ni ligamål. I 1903/04 ble Jack Cox toppscorer med beskjedne ni fulltreffere. I 2004/05 stoppet Milan Baros på samme antall. Disse bunnoteringene kan altså bli slått i morgen. Steven Gerrard har forresten aldri scoret mål for Liverpool i sesongens siste ligakamp!

Dersom Liverpool ikke scorer i morgen, forstår vi det også slik at forskjellen på antall ligamål scoret i 2013/14 og i 2014/15 blir den største noensinne i engelsk fotball!