Burnley vil vite pris for Danny Ings

Burnley har kommet med en formell anmodning til Premier League om at det må settes opp en komité som kan avgjøre størrelse på kompensasjon for Danny Ings.

Siden Danny Ings er under 24 år har Burnley krav på kompensasjon for spissen som i sommer skrev under for Liverpool, etter at hans kontrakt var løpt ut.

Ifølge Daily Express skal Liverpool ha kommet med et bud på £5M til Burnley, men som ble avvist. Burnley har hevdet at klubber kom med bud på om lag det dobbelte av dette, Tottenham var en av dem som ble nevnt i media, men at spilleren foretrakk en overgang til Anfield.

Nå har klubben sendt en formell henvendelse til Premier League om at det må bli satt opp en komité som kan avgjøre beløpet Liverpool må betale. En slik komité vil bestå av en uavhengig formann, samt representanter fra Premier League, Football League, spillerforeningen og managerforeningen.

Kontraktstilbudet som Burnley hadde overfor Ings, samt interessen fra andre klubber, vil bli lagt vekt på. Liverpool skal imidlertid tidligere ha gitt uttrykk for at noen av de beløp som er nevnt er kunstig høye, og at Chelsea for eksempel ikke betalte mer enn £3.5M, før prestasjonsbetingede klausuler, for Daniel Sturridge fra Manchester City.

Britisk presse har tidligere antydet £6M som et trolig kompensasjonsbeløp for Danny Ings.