Can fornøyd med kjøpene i sommer

Emre Can (21) sier nysigneringene ikke har brukt lang tid til å bli en del av gruppa.

– Alt har gått veldig bra. Det virker som at de har kommet seg raskt til rette, og jeg tror alle de nye spillerne føler seg bra. Klubben kjøper bare spillere for å styrke stallen og laget, og det ville vært helt ulogisk å ikke gjøre det denne sommeren også, sier Can til klubbens nettsider.

Les også: Krysser fingrene for midtbaneplass

I forrige uke bekreftet Liverpool nok et kjøp denne sommeren. Christian Benteke (24) er klubbens sjuende nyervervelse etter forrige sesong, og sammen med Roberto Firmino (23) får han sin debut i rød trøye søndag.

– Akkurat det vi trenger

Duoen har imponert Can under den første treningsuka de har hatt sammen. Tyskeren ser likheter mellom Firmino, som kom fra Hoffenheim, og andre brasser, mens Benteke karakteriseres som «et veldig godt kjøp».

– Firmino er en veldig, veldig god spiller. Han scorer mange bra mål, og det er akkurat det vi trenger. Han spiller på samme måte som mange andre brasilianere. Han er en kriger, veldig sterk teknisk, og det vil bare hjelpe oss med å vinne kamper, sier han, og legger til:

– Christian er en veldig sterk spiller. Han jobber steinhardt. Vi ser på trening hvor mye innsats han legger ned. Og Liverpool-fansen har allerede sett tidligere hvor robust han er. Han er god i lufta i tillegg, og totalt sett er han er veldig godt kjøp.

Sammen med James Milner (27), Danny Ings (23), Ádám Bogdán (27), Joe Gomez (18) og Nathaniel Clyne (24) går Firmino og Benteke inn i sin første sesong med Liverpool. Førstnevnte er spesielt en spiller Can følger med på.

Se oversikt: Kjøp og salg

– James er en strålende spiller, og han har bred erfaring fra Premier League og på øverste nivå, så jeg er sikker på at det er mye jeg kan lære av ham, avslutter han.

Can fikk 40 opptredener i debutsesongen på Merseyside. Har står foreløpig med én scoring.