Carragher er småskeptisk

Jamie Carragher liker Christian Benteke, men lurer på om han vil passe inn i Liverpools hurtige pasningsspill.

– Vi har blitt imponert over hvordan Benteke har revet lag i stykker. Liverpool, som han har scoret fem mål på seks kamper mot, har virkelig slitt. Vi vet også at når han har slitt med touchen har mangelen på interesse vært tydelig. Han kan både være strålende og frustrerende i lik grad, skriver Jamie Carragher i sin spalte i Daily Mail.

 

– Håpet til Liverpool er at han med bedre spillere rundt seg vil bli enda jevnere og bedre. Jeg liker ham som spiss, og tenker faktisk at han ville vært glimrende for Chelsea. José Mourinho liker den type spisser, og setter opp lagene sine for å få det beste utav dem.

– Min bekymring er om han vil passe det korte og hurtige pasningsspillet som Rodgers foretrekker. Brendan sine lag ønsker å spille gjennom lag, heller enn å gi ham ballen fra kantene. Det er faktisk noe Tim Sherwood påpekte så snart Liverpools interesse ble offentlig, skriver SkySports-eksperten videre.

 

Liverpool-legenden vil ikke gå med på sammenligningen med Andy Carroll, og lar seg fascinere over negative reaksjoner på denne overgangen kontra Roberto Firmino sin.

 

– Paralleller har blitt trukket til Andy Carroll, og folk har påpekt at Rodgers ikke sløste med tiden for å bli kvitt ham. Den avgjørelsen hadde ingenting å gjøre med at Carroll var stor. Det handlet om manglende fart og bevegelse. Det er ikke kvaliteter Benteke mangler, men det største problemet for øyeblikket for mange Liverpool-supportere, er at de kjenner ham. 

 

– De ulike reaksjonene til overgangene til Roberto Firmino og Christian Benteke kunne ikke vært større. Selv om 95 prosent av Liverpool-supportere aldri har sett Firmino i aksjon, og YouTube teller ikke, tror de at han er i ferd med å bli et ikon. Han kommer fra Brasil, stilen hans er lik på Luis Suarez sin, og formen hans for Hoffenheim var strålende, og fikk supportere til å si «tenk hvordan han vil bli for oss».

 

– Det er en mystikk ved å handle spillere fra utlandet. Firmino kan bli en ny Suarez, men han kan også bli en ny Alberto Aquilani. Sammenlign det med Benteke, som har blitt Liverpools nest dyreste kjøp etter å ha scoret 42 mål på 89 Premier League-kamper for Aston Villa, et lag som har kjempet mot nedrykk i hvert år han har vært der.

 

– Forskjellen i reaksjoner på spillere kjøpt fra utenlandske ligaer sammenlignet med en overgang mellom Premier League-klubber har alltid fascinert meg. Det er ingen hemmeligheter rundt spillere i England - vi vet alt som er.