Coates ønsker å bli i England

Det er lite trolig at Sunderland ønsker å kjøpe Sebastian Coates, hvor han nå er på utlån, og hans fremtid i Liverpool må betegnes som usikker, men søramerikaneren ønsker å forbli i engelsk fotball.

Coates kom til Liverpool sommeren 2011, men det vil være feil å si at tiden på Anfield har gått på skinner for den nå 24 år gamle midtstopperen. I sine to første sesonger startet han til sammen seks kamper i Premier League. En korsbåndskade i august 2013 hjalp heller ikke, men et utlån til gamleklubben Nacional, og noen få kamper mot slutten av 2013/14 sesongen gjorde at Sebastian faktisk kom med i VM-troppen til Uruguay som var med i sluttspillet i Brasil.

Denne sesongen har han vært lånt ut til Sunderland, men ved bare fire anledninger har han vært på banen i Premier League. Landsmann og manager Gus Poyet ble nylig sparket og det er ikke ventet at Sunderland vil forsøke å kjøpe Sebastian Coates etter denne sesongen. Samtidig virker veien lang fram i Liverpool for spilleren som har kontrakt frem til 2016. Selv ønsker imidlertid Sebastian å være i engelsk fotball, alle problemene til tross.

- Mens jeg har vært i England har jeg ikke fått spille så mange kamper som jeg skulle ønske, sier Coates til Chronicle.

- Når dette låneoppholdet er over vil jeg ha samtaler om hva jeg skal gjøre videre. Mitt mål er imidlertid å bli værende i England siden det her spilles den beste fotballen i verden. Det er en meget konkurransedyktig liga.

- Det har vært vanskelig siden laget ikke er i særlig god form, vi er i bunnsjiktet av tabellen og vi kjemper om å unngå nedrykk, kommenterer Sebastian om Sunderland og avskjeden til Poyet.

- Det har vært en vanskelig tid og nå er Gus borte. Det har vært mange kamper hvor vi hadde fortjent mer, men noen ganger går ikke resultatene din vei og det er hva som bestemmer skjebnen til treneren.