Coates selges til Sunderland

Liverpool har kommet til enighet med Sunderland om en permanent overgang for midtstopper Sebastián Coates, melder Liverpool Echo. Avtalen er verdt fire millioner pund.

Overgangen forventes ifølge lokalavisen å bli fullført i løpet av kommende uke. Den søramerikanske forsvareren, som tilbrakte hele forrige sesong på lån hos Sunderland, slutter seg dermed til Stadium of Light etter fire år i Liverpool.

Les også: – Coates har vært solid

Coates fikk totalt 24 opptredener for Anfield-klubben, men sto nå langt bak i rekkene om en førstelagsplasss. I tillegg til Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Dejan Lovren og Kolo Touré er nemlig Tiago Ilori tilbake fra lån, mens Joe Gomez ble hentet tidligere denne måneden.

Saken fortsetter under bildet.

I SUNDERLAND-DRAKT: Coates spilte seg til en fast plass på laget i sesonginnspurten.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten med Liverpool, og jeg ønsker selvsagt å spille der. Men vi får vente og se. Det er ikke bare min beslutning, sa stopperkjempen like etter sesongslutt.

Sunderland-manager Dick Advocaat fortalte imidlertid klubbens sportsdirektør at han ønsket Coates i stallen sin også kommende sesong. Og med bare ett år igjen av kontrakten var «De sorte kattene» innstilt på å hente ham for en langt lavere sum enn de sju millioner pundene Liverpool betalte for ham i 2011.

I sommer har 24-åringen vært på landslagsoppdrag med Uruguay i Copa América, men varmet benken da laget røk ut denne uka. Sunderland var i praksis enig med Coates allerede før turneringen startet, og forhandlingene med Liverpool skal ha vært uproblematiske.

Summen på fire millioner pund inkluderer prestasjonsavhengige klausuler.