Coates storspilte mot Arsenals angrepsrekke

Sebastian Coates var en av Sunderlands beste, da de reddet plassen i Premier League.

Liverpool-utlånte Sebastian Coates har fått mye ros de siste dagene av Dick Advocaat for hvordan han har spilt i de siste kampene for Sunderland.

- Ingen forventet at Coates skulle spille slik. Han har vært veldig solid i de siste kampene, så det gir ham selvtillit, sa Sunderland-manageren om Coates for et par dager siden.

Onsdag spilte uruguaneren igjen fra start, da Sunderland jaktet det ene poenget som var nok til å redde plassen i Premier League.

Sunderland lå bakpå og forsvarte seg gjennom hele kampen mot Arsenal, og Coates var nok en gang sentral i forsvaret til det nedrykkstruede laget.

Allerede etter tre minutter var Coates ute med et langt bein og stoppet et farlig Arsenal-innlegg, mens resten av Sunderland-forsvaret sov. Og utover i kampen hadde han flere sentrale involveringer.

- En gigant i midtforsvaret, sa TV 2s kommentator underveis i kampen.

Selv om Arsenal dominerte det meste av kampen og hadde 28 forsøk på mål, hadde også Sunderland et par store sjanser på kontringer som de ikke klarte å utnytte.

Coates, som har ett år igjen av kontrakten med Liverpool, hadde imidlertid en uheldig involvering på slutten av kampen. Han misset på et innlegg inn i feltet, noe som gjorde at Billy Jones bommet på sin klarering og smalt ballen på innsiden av egen stang og ut. Det kunne blitt en klassiker av et selvmål. Men Coates og Sunderland slapp med skrekken.

Noen minutter etter skjermet han bort en retur fra Pantilimoni Sunderland-målet, og hindret nok en stor Arsenal-sjanse. Og like etter var den høye stopperen redningsmann igjen. 

Totalt hadde han 10 klareringer, kapret ballen 4 ganger og blokkerte 3 skudd i kampen. 

Sunderland trengte å få med seg ett poeng mot Arsenal eller Chelsea for å sikre kontrakten i Premier League, hvis ikke ville de vært avhengig av resultatene til Newcastle og Hull.

- Utrolig viktig å holde klubben oppe. Spillerne har vært fantastiske på trening og i kamp. Vi forsvarte oss veldig bra. Arsenal var det beste laget, men vi var veldig organisert i dag, sa en rørt Advocaat etter kampen.

Arsenal har med dette gått tre hjemmekamper på rad uten å score mål, men har så godt som sikret tredjeplassen i serien.