Coutinho fortsatt ikke helt klar

Her kan du se det viktigste fra Jürgen Klopps pressekonferanse foran Newcastle-kampen.

Det er bare to dager siden Liverpool maltrakterte Southampton borte og avanserte videre i ligacupen, og allerede om to dager igjen skal laget møte pressede Newcastle på St. James’ Park.

Liverpools manager møtte pressen på Melwood i ettermiddag, og dette er de mest sentrale punktene fra seansen:

• Sturridge er skadefri etter Southampton-kampen – og klar mot Newcastle.
• Klopp er storfornøyd med å ha Henderson tilbake.
• Klubben var «for optimistiske» med Coutinhos skade. Fortsatt ikke helt klar.
• Frykter ikke for høy Liverpool-selvtillit mot formsvake Newcastle.
• Viktig at Can spiller regelmessig, ikke hvilken posisjon han spiller i.

Under kan du lese et sammendrag fra pressekonferansen:

Om Daniel Sturridge:

– Selvfølgelig merket han det i alle muskler etter kampen. Det er helt normalt. Han er tilgjengelig til helga. Daniel gjorde det åpenbart veldig bra, og vi fulgte planen til det medisinske apparatet, som før kampen var at han skulle spille 55–60 minutter.

Saken fortsetter under.

– Det er perfekt å ha Jordan Henderson tilbake. Det er veldig viktig for oss. Hendo er et godt eksempel på hvordan spillere håndterer ting forskjellig. Han har tatt store steg de siste ukene.

Om Philippe Coutinho:

– Vi var for optimistiske. Noen ganger skjer ting som dette. Han gjør alt han kan, og han kan trene nesten helt normalt, men han føler seg ikke helt komfortabel. Vi må være forsiktige med muskelen. Vi skal vente, jeg kan vente, til han er tilgjengelig.

Klopp sier konkurransen om plassene er «akkurat slik den bør være».

– Jeg håper det fortsetter på denne måten. Og vi har mer enn vi trenger. Det ville ikke vært mulig å spille kampen på onsdag med det samme laget og den samme troppen, så vi forandret på laget. Vi gjorde seks forandringer, og vi har alternativer. Jeg vet ikke hvor mange endringer vi kommer til å gjøre til neste kamp.

– Onsdag til søndag er bra for resitusjonen, så det er mulig at vi spiller med samme lag.

– I fotball er problemet at du alltid tenker på den neste kampen som venter. Det handler ikke om hva som har skjedd tidligere.

Om Newcastle:

– Jeg hadde sju år i Dortmund og sju år i Mainz. Det er veldig viktig med stabilitet. Jeg kjenner til (Newcastle-manager) Steve McClaren, kvalitene og erfaringen hans.

Klopp sier han ikke vet så mye om Newcastle som klubb, og poengterer at det heller ikke er viktig at han vet noe spesielt om dem generelt sett.

– Jeg kan ikke fortelle dere noe spesielt om Newcastle. Jeg vet litt om problemene deres, men jeg er ikke den riktige personen å spørre.

Saken fortsetter under.

– Jeg har aldri hatt et problem med for mye selvtillit. Ja, vi forventer å vinne kampen. Det gjør vi alltid. Men det betyr ikke at vi ikke har respekt (for motstanderen). Å være forberedt til en kamp, betyr at man må vite så mye som mulig om situasjonen.

– Selvtillit er som en liten blomst. Har man det, kan noen sparke den under kampen, og da har man den ikke lenger. Og dersom man ikke har det, kan man få den enkelt tilbake.

Om tidlige baklengsmål:

– Det er ikke tillatt å starte slik vi gjorde mot Southampton, Chelsea og Crystal Palace. Vi er nøvdt til å være konsentrerte fra første sekund. Drar man til Newcastle, må man ta så mange poeng som mulig.

– Vi hadde en skikkelig god analyse av Swanseas stil, og så kom de til Anfield og spilte på en helt annen måte. Men hvis de tror vi bør vinne, så bryr jeg meg ikke. Vi er nødt til å være forberedt.

Om Emre Can:

– Emre Can er på et bra nivå. Han er veldig ung, bare 21 år, men det ser ikke slik ut. Noen ganger spiller han riktignok som om han er 18 år, men han er virkelig en god spiller, og jeg liker å jobbe sammen med ham.

– Brendan (Rodgers) mente også at han er best på midtbanen. Så det er klart. Men med størrelsen og styrken hans kan han selvfølgelig også spille midtstopper. For en ung spiller er det viktigere å spille enn å spille i rett posisjon.

– For Tyskland spiller han back. Man er nødt til å spille i forskjellige posisjoner. Vi har aldri diskutert det, men det er veldig bra at han har spilt på midtbanen og utviklet seg. Alt er okay.