Coutinho kåret til Liverpools beste i august

Liverpool-fansen har stemt frem Philippe Coutinho som «Månedens spiller» i august.

Den brasilianske publikumsfavoritten, som senket Stoke i ligaåpningen, kom foran nysigneringene Joe Gomez og Nathaniel Clyne på listen, melder Liverpoolfc.com tirsdag ettermiddag.

– Tusen takk. Jeg forventet ikke å vinne denne prisen, for å være ærlig, sier Coutinho.

23-åringen startet alle de fire første Premier League-kampene denne sesongen, men måtte se lagkameratene tape 1–3 på Old Trafford etter å ha pådratt seg rødt kort mot West Ham før landslagspausen.

Glad for anerkjennelse fra supporterne

I bortekampen mot Arsenal, som endte målløst, var Coutinho blant Liverpools beste spillere, og han var ikke langt unna scoring med to stolpetreff før pause. Brassen har høyest snitt på Liverpool.no’s børs hittil.

Saken fortsetter under.

– Jeg fokuserte bare på å spille fotball og gjøre jobben vår på banen. Det føltes bra da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet prisen. Hver gang er som den første ettersom anerkjennelsen kommer fra fansen, og det gjør meg mer og mer trygg, forteller han.

Tidligere i år skrev Coutinho under på en ny langtidskontrakt med klubben, og i sin nye bok påpeker Steven Gerrard at Liverpool bør sette pris på søramerikaneren så lenge han er i klubben.

– Vet hvor vi kan bli bedre

– Som jeg har sagt flere ganger tidligere, vil jeg heller fokusere på laget enn meg selv. Vi hadde en god start, og så har vi hatt noen problemer og vanskelige kamper. Det er imidlertid fortsatt tidlig, og vi vet hvor vi kan bli bedre og hva vi er kapable til, fortetter Coutinho.

– Når det gjelder det røde kortet mitt, var jeg nedfor da det skjedde og fordi jeg ikke fikk spille den neste kampen. Men nå er vi forbi det og må se fremover.

Coutinho fikk for øvrig utmerkelsene «Årets spiller» og «Årets førstelagsspiller» etter innsatsen forrige sesong – og han ble tildelt prisen for både «Årets mål» og «Årets prestasjon».