Da Sion sjokkerte The Kop

Returkampen på Anfield mot sveitsiske Sion var ment å være en transportetappe i Cupvinnercupen i 1996, men ble det først etter at Liverpool slapp med skrekken.

Finske Mypa 47 var blitt slått sammenlagt 4-1 i 1.runde og 2-1 borte mot Sion gjorde at Liverpool ble regnet å ha halvannet ben i kvartfinalen i Cupvinnercupen 1996/97.

Dette var en god årgang for Liverpool, hvor manager Roy Evans trolig gremmer seg ennå over at hans mannskap lot en ligaledelse på nyåret bli sløst bort med bare fire seire på de 12 siste kampene.

Det var et år med tre bak og vingbacker, hvor Stig Inge Bjørneby hadde sitt livs sesong og ble valgt inn på årets lag i Premier League. Dit kom også en Steve McManaman i storform, mens Robbie Fowler og Stan Collymore scoret totalt 47 mål på topp.

Fowler og John Barnes hadde scoret i Sveits, og uten Stan Collymore tilgjengelig var dette laget som Evans mønstret i returen: James; Scales, Matteo, Babb; McAteer, Thomas, Barnes, McManaman, Bjørnebye; Berger; Fowler.

Sion angrep mot The Kop før pause og etter 22 minutter stod det 2-0 til gjestene, etter to raske mål av Chassot og Bonvin. McManaman reduserte da han tok pent vare på et langt fremspill fra McAteer, men ved pause var lagene helt likt sammenlagt.

Stig Inge Bjørnebye sendte et frispark(!) inn i det korte «keeperhjørnet» ni minutter etter pause, men etter 64 minutter fikk Anfield et nytt sjokk, da Chassot gjorde det meste selv og sørget for 3-2 til Sion og totalt 4-4 med gjestene foran på bortemål.

Evans hadde satt inn Jamie Redknapp for John Scales og gått over til en firer bak, og snart fikk The Kop orden på nervene igjen.

Tre mål på seks minutter avgjorde definitivt hvem som skulle gå til kvartfinalen, for å møte Brann. Barnes hælsparket inn etter flott forarbeid av Berger, mens Fowler avsluttet to ganger etter fremspill fra kameraten McManaman. Barnes til Berger helt mot slutten, og Liverpools offensive spillere hadde den siste halve omgangen holdt lekestue til tonene av 6-3 og 8-4 sammenlagt.

En ny stor kveld i E-Cupene var et faktum på Anfield, men først etter at nederlagsdømte sveitsere hadde sendt opp noen skremmeskudd.