Dediserer målene til fansen

– De støtter oss hele tiden, og vi ønsket å gi noe tilbake, sier tomålsscorer Philippe Coutinho.

Den lille 23-åringen ga Liverpool-laget en enormt viktig dytt bare sekunder før pause på Stamford Bridge denne lørdagen. Ramires hadde gitt Chelsea ledelsen, og selv om rødtrøyene var best i banespillet, slet de med å komme til klare målsjanser.

Kampreferat: Chelsea – Liverpool 1–3

Så fikk Coutinho ballen av landsmannen Roberto Firmino på 16-meteren. Umiddelbart dro han vekk oppasseren, fant ledig rom foran mål og klinket til med venstrefoten. Ballen skrudde vakkert i det lengste hjørnet.

– Jeg har ikke spilt så bra

Og en halvtime inn i andre omgang fikk han muligheten igjen. Christian Benteke, som kom inn etter 64 minutter, headet ballen ned etter en langpasning fra forsvaret. Nådeløst skjøt han, dog via en Chelsea-forsvarer, ballen høyt i nettmaskene.

Saken fortsetter under.

– Jeg er så glad for å ha scoret de målene. Det har gått lang tid siden forrige gang jeg gjorde det. Jeg har ikke spilt så bra, men jeg visste jeg bare måtte fortsette den harde jobbingen, og da ville ting løsne for meg. Og det gjorde jeg, sier Coutinho til Liverpool Echo.

– Jeg fortsatte å prøve, og jeg visste gode ting ville skje til slutt. Forhåpentligvis kommer jeg til å score mange flere mål. Jeg er mest glad for å ha hjulpet laget til å ta de tre poengene.

Les også: Klopp: – Kan gjøre det mye bedre

Søramerikaneren scoret allerede i ligaåpningen, borte mot Stoke, men siden har det vært måltørke. Nå er klubbens nummer 10, som har vært på banen i samtlige bortsett fra to kamper hittil denne sesongen, plutselig nest øverst på toppscorerlisten i Liverpool.

– Målene er for dem

Selv peker han på fansen, som han mener bidrar med viktig støtte. I dag var «Travelling Kop» svært høylytte på Stamford Bridge i London, og både spillere, manageren og støtteapparatet takket dem etter kampslutt.

– Støtten vi fikk fra supporterne gjennom kampen, var utrolig. De er der og støtter oss hele tiden, og vi ønsket å gi noe tilbake. Mine mål, og denne seieren, er for dem, forteller den populære brassen.

Saken fortsetter under.

Seieren er den første på Stamford Bridge siden november 2011. Og Liverpool, som har slitt på den arenaen i Premier League-sammenheng, har ikke vunnet med like store sifre der siden 1989.

Får selvtillit av manageren

– Vi spilte en bra kamp i dag, og vi er stolte over denne seieren. Det var en veldig viktig seier for vår del, for den var mot Chelsea, et storlag. Det kommer til å være viktig for selvtilliten vår fremover. Dette vil hjelpe oss med å klarte på tabellen, sier Coutinho, som legger til at Jürgen Klopp viste mye glede.

– Manageren var veldig fornøyd; han ga meg en stor klem. Alle i stallen liker fotballen han ønsker at vi skal spille. Han er en manager som krever mye hard jobbing. Det er det vi gjør hver dag. Vi må fortsette på denne måten.

– Han er en manager som gir deg selvtillit. Vi har hatt noen tøffe perioder som et lag, men nå er vi på en god vei. Vi er nødt til å fortsette slik, konkluderer Coutinho.

Les også: To fulltreffere ga bestemannsprisen