Derfor valgte Canós å forlate Barcelona

Sergi Canós (18) forklarer hvorfor han forlot Barcelona til fordel for Liverpool for to år siden.

– Liverpool tilbudte meg en sportslig pakke som Barcelona ikke kunne matche. I tillegg kunne familien reise sammen med meg, så lillesøstera mi fikk sjansen til å lære engelsk. Jeg er glad for at jeg tok avgjørelsen og trives i Liverpool, forteller Canós til den katalanske sportsavisen SPORT.

Les også: Canós skrev proffkontrakt

Men 18-åringen legger ikke skjul på at det var tøft å forlate barndomsklubben, som han lenge hadde drømt om å spille for. Det tok også tid å finne seg til rette på juniorlaget til Liverpool.

– Jeg har det veldig bra nå, men det var vanskelig i begynnelsen. Nå har jeg kommet meg over problemene, så jeg er veldig lykkelig, sier unggutten, som mener han har tilpasset seg livet i England.

Se også: Sesongstatistikk for U21-laget

På banen har det alltid godt bra for Canós. Angriperen spilte for U18-laget i fjor, mens han denne sesongen har blitt forfremmet til U21-laget. Katalaneren har også trent med førstelaget på Melwood.

– Jeg synes det er noe av det beste med å være her – vi er veldig tett på førstelaget. Da jeg kom hit, spilte jeg for U18-laget, som er juniorlaget, mens jeg var med U21-laget under sesongoppkjøringen i fjor. I høst var jeg tilbake på U18, men jeg har vært med U21-laget siden desember, sier Canós.

Se også: Her får du nyheter om U18-laget

Unggutten spilte for Barcelonas guttelag inntil han forlot den katalanske hovedstaden til fordel for Liverpool. Da Canós spilte for Cadete A, som er Barcelonas beste lag for gutter under 16 år, scoret han fem ganger i en kamp mot Badalona. 18-åringen husker kampen godt, selv om det er noen år siden.

– Vi lå under 0-1, men jeg scoret fem mål og vi vant 6-1. Det er et flott minne, sier Canós til SPORT.

Sergi Canós scoret 14 mål på 24 kamper for U18-laget før han ble forfremmet til U21-laget i desember. På U21-nivå har katalaneren nettet én gang på ni kamper, hvorav fem fra start.