Dette er Liverpool U21

Vi har sett nærmere på de spillerne som var i troppen til forrige kamp mot Chelsea, før møtet med Norwich i kveld, og vurderer deres sjanser til en snarlig mulighet på førstelaget.

Spillerne omtalt under er de 11 som startet mot Chelsea, samt utespillerne som kom innpå eller forble på benken. Trener Michael Beale har antydet forandringer til dagens kamp mot Norwich, men dette vil likevel være mye av kjernen på årets Liverpool U21. En annen som kanskje kan være aktuell for en sjanse på førstelaget kan være Samed Yesil, men den uheldige tyskeren sliter med å komme i skikkelig kampform etter alle sine skader, mens en profil som Jordan Rossiter er ute med langtidsskade.

Ryan Fulton, 23.05.96 (18) – Storvokst skotsk keeper som først fyller 19 år i slutten av måneden. Sammen med Lawrence Vigouroux og Danny Ward utgjør han et bedre keeperutvalg enn reservelaget har hatt på lenge, selv om det virker tvilsomt om noen av dem greier å bryte den svake tradisjonen som Liverpool har med aldri å produsere sine egne keepere.

Connor Randall, 21.10.95 (19) – Allsidig og stødig scouser med god innstilling. Mangler nok det lille ekstra som skal til for å få muligheten på førstelaget.

Joe Maguire, 18.01.96 (19) – Noe av samme typen som Randall. Nokså høyvokst venstreback som også blir brukt en del i midtforsvaret.

Lloyd Jones, 07.10.95 (19) – Veien er lang i midtforsvaret, men Lloyd har pondus og er nærmest av forsvarsspillerne. Liverpool har begynt å sende ham ut på utlån for å gi ham større utfordringer enn U21. En god pre-season kan kanskje flytte ham opp som 4. eller 5.valg i en førstelagstropp.

Jordan Williams, 06.11.95 (19) – Jordan tilbringer det meste av tiden på Melwood, når han ikke har vært utlånt, og kan være en av dem Michael Beale tenker på når han nevner muligheten for en sjanse på førstelaget i ligainnspurten. Imponerte da han kom inn mot Middlesbrough i ligacupen sist høst, og scoret også i straffespark-konkurransen. Tidligere midtstopper som nå er mest aktuell som midtbaneanker og waliseren har ro og autoritet i sitt spill.


 
Kevin Stewart, 07.09.93 (21) – Fikk en ny sjanse av Liverpool da han ble frigitt av Tottenham, hvor han var en gammel kjenning av akademidirektør Alex Inglethorpe. En meget solid spiller på U21-nivå, men det vil være overraskende om han får prøve seg i Premier League med Liverpool.

Ryan Kent, 11.11.96 (18) – En av de mest fremgangsrike spillerne på akademiet denne sesongen, og en av flere hurtige og tekniske spillere som først og fremst trives ute på kanten eller bak en spydspiss. Pre-season trolig mer aktuelt enn spill mot Crystal Palace eller Stoke.

Alex O’Hanlon, 20.09.96 (18) – Ire med en slepen venstrefot og bra fysikk, men ikke en vi vurderer som førstelagsmateriale.

Cameron Brannagan 09.05.96 (19) – Dyktig pasningsspiller som er taktisk klok og som har fått mye tillit i form at treningsøkter på Melwood og også som en del av en utvidet førstelagstropp. Satt på benken mot Oldham og Arsenal, men med seniorspillerne på midtbanen skadefrie virker det som om timingen for en sjanse innen sesongslutt ikke er den beste.

Jerome Sinclair, 20.09.96 (18) – Tidenes yngste førstelagsspiller for Liverpool fikk et nytt glimt av en mulighet mot Chelsea. En vass avslutter med god fart på sitt beste, men har vært en del skadeplaget etter sitt første gjennombrudd. «Fordelen» hans er at førstelaget ikke har noen spisser som scorer mål.

Sheyi Ojo (bildet), 19.06.97 (17) – Sheyi kan være en kandidat for Mr Rodgers. Fikk tidlig trene regelmessig på Melwood og har vært på lån til Wigan, hvor han også fikk en del spilletid. Det tyder på at i konkurranse med Kent, Wilson og Canos er det Ojo som har kommet først i køen og det ligner Jordon Ibe i måten Liverpool følger ham opp på. Har stor fart og strålende teknikk, men det har vært satt spørsmålstegn ved temperamentet.

Daniel Cleary, 09.03.96 (19) – Stødig stopper som har hatt en meget god sesong. Bokstavelig talt ikke helt på størrelse med Lloyd Jones, men han har nærmet seg og lagt scoringer på offensive dødballer som en alen til sin vekst.

Dan Trickett-Smith, 10.09.95 (19) – Litt sånn flinkeste gutten i klassen type som alltid legger inn et solid skift, har god spilleforståelse og teknikk, men mangler nok spisskompetanse til å bli en førstelagsspiller i Premier League.

Harry Wilson, 22.03.97 (18) – En annen av disse små, kjappe og tekniske spillerne som nærmest vokser på trær hos Liverpool om dagen. Det store plusset til Harry er hans giftige venstrefot, som han scorer mål med både i åpent spill og på dødballer. Har allerede debutert på seniorlandslaget til Wales.

Sergi Canos, 02.02.97 (18) – Også ving, også rask, men likevel en noe annen type. Mer fysikk og duellstyrke, med store ambisjoner, men som har en del å gå på når det gjelder smartness. Har kommet sterkt i det siste etter å ha brukt tid på å etablere seg etter overgangen fra Barcelona.