Dette er Liverpools nye stjerneskudd

Trent Alexander-Arnold (16) debuterte for Liverpool mot Swindon.

Blant stjernene i Liverpools lagoppstilling mot Swindon søndag kveld dukket det opp et for mange ukjent navn. På høyrebacken spilte nemlig tenåringen Trent Alexander-Arnold (16).

Trent Alexander-Arnold er opprinnelig midtbanespiller og kommer fra klubbens egen ungdomsavdeling. Først i oktober fyller han 17 år, men den lokale tenåringen har allerede rukket å bære kapteinsbindet på Liverpools U18-lag. Alexander-Arnold spilte blant annet Youth League-kampen mot Real Madrid i fjor.

Kaptein på yngre landslag

Det var kun kort tid etter at han ble flyttet opp fra U16-laget, der han også var kaptein.

Saken fortsetter under bildet.


FRISK:
Sheyi Ojo er en annen unggutt som viste seg frem mot Swindon.

Alexander-Arnold er en lederskikkelse som også har båret kapteinsbindet for yngre engelske landslag. 16-åringen spilte for England under U17-EM i sommer og blir trolig med til U17-VM til høsten.

– Jeg kan ikke helt fatte hvilken sjanse jeg har fått. Jeg er fra West Derby i Liverpool og vet ikke om noen andre fra området som har spilt i et VM. Slikt skjer bare ikke med gutter som meg. Jeg skal gjøre alt for å komme meg dit, sa Alexander-Arnold til fotballforbundet i juni, ifølge Liverpool Echo.

Høster ros fra sjefen

Unggutten leverte en solid forestilling mot Swindon før han ble byttet ut etter snaue timen. Da ble han erstattet av en annen unggutt i Daniel Cleary (19). Etter kampen var trener Brendan Rodgers fornøyd med tenåringene, som han mener serverte gode prestasjoner for A-laget i generalprøven.

Les også: Klare for innsats i USA

– Det er dette klubben handler om – å gi unge spillere sjansen. Trent imponerte meg i fjor. Han spilte en treningskamp og gjorde det veldig bra, så jeg har hatt i bakhodet at han fortjener muligheten dersom den byr seg, sier Rodgers til lokalavisen Liverpool Echo.

Les også: Wolverhampton låner trolig Ojo

Liverpool-bossen gledet seg også over prestasjonene til de andre ungguttene.

– Sheyi Ojo scoret mål og var en trussel for Swindon-forsvaret. Ryan Kent var frisk etter at han kom inn, og viste hurtigheten og kvaliteten sin. De unge spillerne klarte seg bra, avslutter Rodgers.