Dette er Sean O’Driscoll

I sin aller første kamp som manager møtte Brendan Rodgers Sean O’Driscoll - nå sju år seinere skal de to antakeligvis jobbe tett sammen.

Mandag kveld skrev en rekke engelske aviser at Sean O’Driscoll vil forlate jobben som sjef for Englands U19-lag for å bli Brendan Rodgers nye assistent i Liverpool.

Dermed fyller 57-åringen sannynligvis jobben etter at Colin Pascoe ble vist døra etter den skuffende fjorårssesongen.

Iren O’Driscoll spilte selv for Fulham og Bournemouth gjennom en 16 år lang karriere som også ga ham 3 landskamper. Han fikk kallenavnet «Noisy» fordi han «aldri sa ett ord,» da Harry Redknapp var manageren hans i Bournemouth.

«Arsenal of the north»

Bournemouth var også klubben han fortsatte i etter at han la opp som spiller. Både som ambassadør, fysioterapeut og ungdomstrener, før han omsider ble manager i klubben i seks år.

Et av høydepunktene var en 5-0-seier i League One mot Doncaster - klubben som ble hans neste stoppested som manager i 2006.

Etter en svak start med sju strake tap, hentet han tre av sine gamle spillere fra Bournemouth og etter hvert begynte laget å dominere kamper. Året etter vant de Play-off finalen mot Leeds.

Laget holdt seg i Championship i tre år og fikk kallenavnet «Arsenal of the north» for måten de spilte på med stor pasningssikkerhet og stor bevegelighet - selv om resultatene ikke alltid sto i stil med viljen.

Og det var slik O’Driscoll også fikk sitt første møte med Brendan Rodgers og omvendt.

For i november 2008 var Brendan Rodgers manager for Watford og hans første kamp var mot Doncaster som lå på 23. plass på tabellen.

Oppgjøret mellom de to endte 1-1, skriver Daily Mail. Rodgers møtte ham også som manager som sjef for Reading og Swansea.

Sparket etter fem måneder

- Han er en av de beste trenerne jeg har kommet over. Han har aldri fått sjansen i toppdivisjonen. Hans lag hadde bevegelse, de var tekniske, men han vil sannsynligvis aldri få sjansen på et høyere nivå, sa Rodgers i 2014.

Men selv om Doncaster spilte underholdende fotball kom ikke alltid resultatene riktig vei, og etter en hard start på 2011-2012-sesongen dro O’Driscoll fra klubben.

I Crawley var han manager i to måneder, og rakk ikke lede laget i en eneste kamp, før han ble manager for Nottingham Forest. 

- Alle de ikoniske navnene jeg kjenner til er døde. Det ville vært et kupp ville det ikke? Hvis Forrest ansatte en død manager, sa Sean O’Driscoll da han ble presentert som Nottigham Forrest manager, og ble møtt med spørsmål om ikke klubben skulle hatt en mer ikonisk manager.

Forest-jobben varte bare i fem måneder før han fikk sparken, selv om de aldri tapte to kamper på rad.

Bristol City ble neste stoppested.

Modig spillestil

4-3-3 ser ut til å være hans mest brukte formasjon, og han ønsker seg en spillestil med mye modighet.

- Noen ganger må man bare være modig, og uansett hvor enkelt det høres ut for de på tribunen, så er det å ha baller til å ta risiko på banen noe av det vanskeligste man kan be om fra spillerne.

- Å spille sikkert er kanskje det enkle alternativet - men hvor mange lag som spiller sikkert har vunnet trofeer? Måten Spania og Barcelona spiller på krever modighet, måten Bayern München spiller på krever modighet, måten Swansea og Bournemouth spiller på krever modighet, det er bare en annen type modighet enn den vi typisk ser på som modighet i dette landet, sa han i et intervju for noen år siden.

Ifølge Traqnsfermarkt.com har han hatt 35,4 prosent kamper med seier, 28,2 prosent uavgjort og 36,4 prosent tap som manager. Han har hatt denne seiersprosent i de ulike klubbene har ledet: Bournemouth 36%, Doncaster Rovers 36%, Nottingham Forest 38%, Bristol City 25%.

Han har ledet over 500 kamper som manager.
Bournemouth: August 2000 til september 2006 145 kamper.
Doncaster Rovers: September 2006 til september 2011 253 kamper.
Nottingham Forest (assistent manager): Jan 2012 til mai 2012
Crawley Town: Mai 2012 til juli 2012 0 kamper.
Nottingham Forest: Juli 2012 til desember 2012. 26 kamper.
Bristol City: Januar 2013 til november 2013. 44 kamper.
England U19: September 2014 til nå. 7 kamper.

Han er som Redknapps kallenavn antyder ikke mest glad i rampelyset, men skal være god på treningsfeltet. Han skal ha et stort hjerte for fotball, og en stor vilje til å vinne.

- Hvis jeg noen gang skal ha en hjertetransplantasjon, vil jeg ha Seans hjerte, skal Redknapp også ha uttalt - for å understreke akkurat det.

KOMMENTAR OM NY ASSISTENT: Fornyet tillit til Rodgers