Dette er spillerne Rodgers ville ha

Brendan Rodgers ser ut til å ha fått større tyngde i transferkomiteen.

Nathaniel Clyne, James Milner og Christian Benteke ble signert etter manager Brendan Rodgers eget ønske, det samme ble Dejan Lovren og Lallana i fjor sommer.

Det kommer fram i en kommentar av David Prentice på Liverpool Echo fredag, som igjen har fått navnene fra velinformerte Tony Barrett i The Times. 

Transferkomiteen skal på sin side ha stått bak signeringer som Mamadou Sakho, Lazar Markovic, Alberto Moreno og Divock Origi.

- Det forklarer antakeligvis hvorfor de første fem startet mot Stoke på søndag, og den andre kvartetten ikke gjorde det, skriver Prentice.

Gir grønt lys

Det er selvsagt et interessant poeng i forhold til serieåpningen, men det er greit å understreke at det ikke er slik at Rodgers nødvendigvis har noe imot spilerne som er kommet til via transferkomiteen.

Det er tidligere hevdet at det er han som har siste ordet for hvilke spillere som signeres. 

- De siste tre årene har Rodgers alltid hatt den siste orden på nysigneringer, og ingen spillere har blitt kjøpt uten at han har gitt grønt lys, har Liverpool Echos James Pearce skrevet ved en tidligere anledning.

Mer makt

Men det virker likevel som Rodgers har fått mer tyngde i komiteen nå.

- Liverpool ser ut til å ha lært fra tidligere somre. Tidligere har Rodgers gitt klarsignal for alle signeringer, men han har måttet akseptere spillere som ikke nødvendigvis er hans førstevalg.

- Denne sommeren har fokuset vært mer på hans valg. Det er fortsatt en transferkomité, manageren er ikke allmektig. Men man har lært av erfaringer fra tidligere, skriver Prentice.

Det er ikke kommet fram hvem som kom opp med ideen om å hente Joe Gomez, Danny Ings og Roberto Firmino.

Les også: Slik fungerer transferkomiteen