Dette har Klopp endret – så langt

Jürgen Klopp har ikke vært på Melwood lenge, men allerede har han gjort mange endringer.

Tyskeren ble presentert som Liverpools nye manager 9. oktober, og har hatt fire kamper under den nye sjefen. Han ville ikke gjøre for store forandringer med en gang, men allerede er det en del nytt på Melwood, skriver Dominic King i Daily Mail. Journalisten følger Merseyside-klubbene tett, og var tidligere Liverpool FC-korrespondent i Echo.

 

Slutt på Melwood-gjester

 

«Alle var ikke fornøyde da Klopp, som kommer på jobb kl. 08.30 hver dag, tidlig gjorde det klart at han ikke ønsket at spillerne skulle ha sine venner og kjente hengende rundt på Melwood, og at den regel blir stående. Han ønsker ikke at stallen skal bli distrahert.»

 

Nye treningstider

 

«Under Brendan Rodgers startet treningene kl. 10.30 engelsk tid. Under Klopp er det kl. 11, eller kl. 16.00. 16.00 vil bli normen i fremtiden. Er det kl. 16.00 neste kamp starter, er det da de trener». 

 

Skal bli maratonløpere

 

«Klopp har allerede fått spillerne sine til å løpe lenger i hver kamp enn de gjorde under Rodgers, og gjennomsnittlig løper de tredje lengst i ligaen». 

 

Bare Bournemouth og Tottenham løper mer i gjennomsnitt enn Klopps Liverpool har gjort etter de to første ligakampene under tyskeren.

 

Treningene

 

«Her er de største endringene tydelige. Når dørene ble åpnet for Melwood foran Europa League-kampen mot Rubin Kazan, var mengden kjegler, stolper, baller og dukker en sterk kontrast fra hvordan det hadde vært før. Klopp er nøye, og kan minne om Rafa Benítez. Dersom spanjolen ikke likte hvordan en øvelse gikk, ville han stoppe den, marsjere ut og plassere spilleren i den posisjonen han ønsket ham.»

 

«Tyskeren er ikke redd for å stoppe ting heller. Assistenten hans Zeljko Buvac snakker lite engelsk så langt, så Klopp tar seg av all snakkingen. Han vil stoppe spillet og vise dem hvordan han vil at de skal fylle og utnytte rom. Han slutter aldri å fokusere på hvordan Liverpool ser ut defensivt.»

 

«Noe annet som har vært tydelig er intensiteten i oppvarmingen. Klopp, Buvac og Peter Krawietz står strategisk rundt midtsirkelen og ser på mens Pepijn Lijnders får de seks offensive spillerne til å øve på bevegelser.