Dette sa Klopp til pressen i Sveits

Sjefen bekreftet at Daniel Sturridge er skadet igjen, men poengterte at det ikke er spesielt alvorlig.

Liverpool-troppen er på plass på luksushotellet Montreux Palace i Sveits, og manager Jürgen Klopp hadde med seg Divock Origi til å snakke med pressen i kveld. Dette er de mest sentrale punktene fra seansen:

• Manageren bekrefter at Sturridge har pådratt seg ny skade i låret.
• Skaden er «ikke så alvorlig», men det er ikke satt noen returdato.
• Origi ønsker å vise seg frem igjen hvis han får spille mot Sion.
• Klopp er «godt forberedt» på Sions kontringsfotball.

Liverpool går inn til den avsluttende gruppespillskampen i Europaligaen i morgen vel vitende om at de avanserer som gruppevinner hvis de ikke taper for Sion. Sluttspillet begynner i februar.

Divock Origi:

– Vi er veldig ambisiøse, og vi ønsker å kjempe i alle turneringer, så målet vårt er å vinne i morgen og avansere som gruppevinnere.

Saken fortsetter under.

– For min del er dette en ny sjanse for å vise hva jeg kan, så jeg er klar dersom sjefen trenger meg. Jeg er nødt til å lære av hvert eneste øyeblikk. Som spiss er det alltid viktig å score mål og å være effektiv. Sluttproduktet var der (mot Southampton). Jeg ønsker å fortsette på den måten. Jeg gleder meg til de neste kampene.

Origi sier det er vanskelig å si konkret hva som er endret siden den første kampen mot Sion, der gjestene fikk med seg 1–1 fra Anfield.

– Den største forandringen har vært manageren. Det er en ny utfordring. Som en ung spiller kan man bli bedre hver eneste dag. Jeg er her fordi jeg fortjener å være her, men jeg må fortsette å vokse og fullbyrde potensialet mitt.

– Vi har byttet manager, men spillerne er de samme, og supporterne er de samme.

Jürgen Klopp:

Manageren åpner med å bekrefte at Daniel Sturridge har pådratt seg en hamstringskade, og sier det «ikke er enkelt» å vite når han vil være tilbake på banen.

– Det er to forskjellige ting vi er nødt til å se på. Selve skaden og å få ham tilbake i form.

– Skaden er ikke så alvorlig. Han fikk 60 minutter mot Southampton og nye 30 minutter mot Newcastle. Men han merket noe i muskelen da han skjøt mot Newcastle. Vi må bygge ham opp for å tåle mer. Det er slik det er. Vi er nødt til å hjelpe ham.

Saken fortsetter under.

Klopp nevner spesialtilpasset trening for Sturridge som et alternativ til å «bygge ham opp».

Om Sion:

– Hva vet du om Sion?

– Nok. Sion er et bra kontringslag, sier Klopp, som er klar over at de, i likhet med Liverpool, skal spille ny kamp igjen på søndag. Han har ikke brukt særlig tid til å se på hvordan de røde, da med Brendan Rodgers, gjorde det mot Sion på Anfield.

– Ting er annerledes for begge lag. Det er ti uker siden vi sist møtte Sion – og i England er det 425 kamper! Jeg tror ikke på slike sammenlikninger. Alle kan utvikle seg. Det er viktigere å se de tre siste kampene til en motstander enn vår siste kamp mot dem. Vi er absolutt forberedt.

På spørsmål om hvorfor Liverpool ikke har trent i Sveits foran Europaligakampen, svarer Klopp at «organiseringen ikke var altfor enkel».

– Vi måtte bruke fly. Alternativet var båt. Vi trente klokka 11 i formiddag. Vi har vært sammen siden klokka 9, så vi har ikke sløst bort dagen. Det har vært en lang dag for oss. Hvis det hadde vært mulig å gjøre det enklere, så hadde vi gjort det på den måten.