Dette skriver avisene om gårsdagens storseier

Det hagler med superlativer i retning Jürgen Klopp og Liverpool, etter at rødtrøyene sikret seg semifinaleplass i Ligacupen på spektakulært vis.

Engelsk presse er fulle av lovord om det Jürgen Klopp har fått til på den korte tiden han har vært i klubben. Journalistene mener den tyske manageren har transformert Liverpool til å bli et dødelig kontringslag.
 
James Pearce i Liverpool Echo hyller måten Klopp har snudd Liverpools sesong, og særlig er han imponert over det laget har fått til på bortebane.
 
– Det var utrolig, utsøkt og hensynsløst, skriver han i Liverpool Echo.
 
Etter å ha regjert Stamford Bridge, triumfert på Ethiad og erobret St Mary’s, har Klopp transformert Liverpool til å bli de beste reisende siden Captein Cook satte seil rundt kloden. 
 
– Liverpool vant ikke bare over Southampton, de ydmykte dem, konkluderte lokalavisjournalisten.
 
– Divock Origi, som er blitt fortalt at han må være tålmodig, ser ut til å ha fått en ny start under Klopp. Sturridge viste hva han kan – Liverpool leverte strålende. 
 
Saken fortsetter under.

Divock Origi scoret sine tre første mål for klubben.

Minner om andreplass-laget

Dominic Fifield i The Guardian sammenligner Klopps Liverpool-lag, med det som nesten vant serien i Brendan Rodgers’ andre sesong.
 
Det har bare tatt Jürgen Klopp åtte uker å  gjenskape formen som nesten vant Liverpool ligaen. Gårsdagens forestilling var kontringsfotball så hensynsløs at det var vanskelig å ikke føle med Ronald Koeman.
 
– Liverpools første seks skudd på mål ble belønnet med scoring – og Liverpool påførte Soton deres verste hjemmetap på 56 år, skriver Guardian-journalisten.
 

– Nevnte ikke smerten Sturridge kan påføre andre

Matt Hughes i The Times trekker frem Daniel Sturridge fra gårsdagens maktoppvisning.
 
– Den ene type smerte Jürgen Klopp glemte å nevne, er den Sturridge kan påføre andre, skriver Hughes, og refererer til Klopps tidligere uttalelser om skadesituasjonen og smertererskelen til Daniel Sturridge.
 
Hughes fortsetter: 
 
Sturridge har ikke glemt kvalitetene sine, og han svarte manageren ved å påføre Southampton store problemer.
 
Hughes påpeker at England-trener Roy Hodgson fulgte med på kampen, og sier at Hodgsons tillit til Sturridge er mer robust enn spillerens egen kropp.

Englands EM-valg?

Jeremy Wilson i The Telegraph mener Sturridge kan havne foran Harry Kane i Englands spiss-kø.
 
– Englands startellever i sommerens EM i Frankrike vil bli formet av mange faktorer, men Hodgson har aldri hatt så mange alternativer som nå. Likevel er det vanskelig å komme på en farligere spiller enn Sturridge – når han er helt skadefri. Dette var hans første start siden oktober, men det var ingen tegn til at han var rusten, skriver Wilson.
 
Saken fortsetter under.
 
 
Wilson mener Klopp har håndtert Sturridge perfekt så langt.
 
Han opplever også at Liverpool har fått en ny identitet under Klopp:
 
– Med 15 mål, fire seire og én uavgjort på fem bortekamper under Klopp, er det et veldig klart mønster som dannes. Liverpool vil være et godt lag uansett hvor de spiller, men særlig kontringsstyrken på bortebane er knusende god.

Fra legebesøk til dette

– Daniel Sturridge, som har fått sin sesong begrenset av legebesøk og sykesenger, fant en spiss' beste medisin, skriver Richard Lewis som fulgte kampen for Express.

Han fokuserer på at dette ikke var Sturridge helt i form.
– Tenk bare hvor god han blir når han kommer i sin beste form, skriver Lewis, og fortsetter:

– Hjemmelaget var i ekstase etter Manés tidligere scoring, men dette ble ingen eventyraften for Soton. Liverpool knuste Southampton, ledet an av Daniel Sturridge. 

 

 

LES OGSÅ: Origi fikk betalt for innsatsen.