Dette skriver avisene om kampen

- Kampen viser hvor mye jobb Jürgen Klopp har foran seg, mener flere kommentatorer.

«En ny reaksjon, til en gammel historie», er tittelen på kommentaren til James Pearce i Liverpool Echo etter torsdagens 1-1-kamp mot russiske Rubin Kazan.

Pearce skriver at selv om resultatet var velkjent, var innsatsen i en annen verden sammenlignet med de tidligere kampene i Europa League denne sesongen.

Da Liverpool spilte mot Sion for to uker siden, ble Brendan Rodgers og hans menn buet av banen, det var en ganske annen holdning fra hjemmefansen etter gårsdagens kamp.

Pearce: Arvet et lag uten selvtillit

«Dette var langt unna den livløse og usammenhengende innsatsen mot Sion. Innsatsen kunne det ikke bli stilt spørsmål med, og de røde kastet alt de hadde på de 11 mennene på Kazan i et forsøk på å vinne».

Men selv med 67 prosent ballinnehav, 32 skuddforsøk og 15 cornere kom ikke den avgjørende scoringer, selv om blant annet Christian Benteke var nær med sitt stolpeskudd.

«Realiteten er at han har arvet et lag som desperat mangler ikke bare selvtillit men også kvalitet på enkelte områder. Tålmodighet er en nødvendighet. Klopp har måttet plukke opp hakene fra gulvet etter at han kom og plante tro, i tillegg til å innføre sin spillestil.»

Pearce mener videre at kampen også bar preg av mer slurv og feil enn Klopps første kamp på White Hart Lane.

«Det gikk for seint, for forutsigbart og når de jobbet seg inn i bra posisjoner tok de feil valg eller så var avleveringen for dårlig», skriver Pearce.

Mølby: Skaffet en identitet på 90 min

I samme avis mener Jan Mølby at det man ser av Liverpool nå, er noen av de samme problemene laget har slitt med lenge.

«Hvis man har sett Liverpool de siste seks til åtte månedene, vet man at det har vært en veldig stort problem med å skape sjanser og score mål. Og når vi skaper sjanser, mangler vi naturlige målscorere, folk som føler seg komfortable med å score mål», skriver Mølby i sin ukentlige spalte i Liverpool Echo.

Dansken er likevel optimist i forhold til det Jürgen Klopp har fått til på så kort tid.

«Liverpool skrek etter en identitet i månedsvis. Det tok Jürgen Klopp bare 90 minutter å skaffe en. Vanligvis når en ny manager kommer inn, er endringene i taktikk så små at bare et trent øye kan se det. På White Hart Lane, derimot, var det helt klart. Og det er derfor alle har blitt så begeistret», skriver den tidligere midtbanekjempen.

«Om ikke annet gir det et inntrykk av at alle kommer til å hate å spille mot Liverpool. Det kan være bekymring med mangelen av kvalitet i visse posisjoner, men motstanderne vil vite at de får en tøff kamp», skriver Mølby.

Barrett: Mangler kvalitet

«Om han ikke visste det før, så er han i hvert fall fult klar over størrelsen på oppgaven han har tatt nå», skriver Tony Barrett i The Times

Også han understreker at laget, til forskjell fra mot Sion, ble klappet av banen på grunn av innsatsen «på en kveld der kvalitet igjen manglet».

«Hvis Klopp har oppnådd noe så langt, er det å endre inntrykket bare ved å ta over som manager, det er ikke noen ubetydelig bragd, men det blekner i forhold til hva han må oppnå hvis Liverpools nåværende tilstand av middelmådighet skal bane vei for de forbedringene han krever.»

«Laget presser konstant, sulten er absolutt der. Kvaliteten, derimot, spesielt i siste tredjedel, den er vanskelig å finne», mener Barrett.

Bascombe: Skaper ikke klare målsjanser

Chris Bascombe i The Telegraph, berømmer Klopp for at han til forskjell fra Rodgers virkelig viser at han vil noe med Europa League, med det laget han startet med. Resultatet derimot, kan ingen være fornøyd med.

«Uansett om filosofien er tiki-taka, gegenpressing eller Big Sams lange baller, kan man aldri oppnå stor uten en avslutter. Det har vært et problem på Anfield siden Luis Suarez ble solgt, og da Christian Benteke ble kalt inn på banen med under 30 minutter igjen var det nok en påminnelse - som om noen flere var påkrevd - om hvor problemet i dette laget ligger», skriver Bascombe.

«Løsningen ligger nok fortsatt i Daniel Sturridge og om han noen gang kan komme i form igjen. Divock Origi har talent, men han ser ikke ut som en spiss. Det må ha bekymret manageren hvor mye laget hans strevde tatt i betraktning at de spilte så lenge mot ti mann. Selv om de dominerte ballinnehavet var det et ekko om tidligere kamper mot Carlisle og Sion, der Liverpool ikke var i stand til å skape klare målsjanser.»

Bascombe trekker fram utviklingen til Adam Lallana og Alberto Moreno som noe av det bedre som har skjedd etter at Klopp kom.

«Det er flere spillere som ser forvandlet ut etter at Klopp gikk inn på Anfield, men aller mest Adam Lallana og Alberto Moreno».

Joyce: Realitetssjekk

Paul Joyce i The Express mener kampen mot Rubin Kazan, har fått publikum ned på jorda igjen etter at Klopp kom inn.

«Ansiktet hans smykket coveret på kampprogrammet stylet som Barack Obamas ikoniske  plakat med 'Håp' da han stilte som presidentkandidat. The Kop kokte, og kom med flagg med hans navn på, DJ-en spilte sanger som 'Heroes' og 'Wind of Change'. Jürgen Klopp har blitt portrettert som mer en messias enn en manager etter at han kom til Merseyside, men da fotballkampen var over returnerte realitetene», skriver Joyce i innledningen til sin kommentar.

«Rubin Kazan var ikke ment å punktere den boblen med optimisme som var bygget opp under Klopps Anfield-kroning, spesielt ikke etter å ha blitt redusert til ti mann etter 36 minutter, men at de gjorde det viser bare hva slags jobb som ligger foran ham.»

«Liverpool løp, taklet, herjet og kjempet, men det er mangelen på kvalitet som står ut, ikke arbeidsinnsatsen. Det som har vært synlig, både mot Tottenham på lørdag og nå her, var Klopps frustrasjon på sidelinjen over at han så pasningsmulighetene før de på banen. En midtbanespiller som kan snu spillet kan komme til å bli en prioritet ganske raskt», mener Joyce.

LES OGSÅ: Liverpool.nos spillerbørs etter kampen