Drømmeuke for Sander (11) på Merseyside

Sander Mala fra Hønefoss går noen svært spennende dager i møte. Han skal trene i tre dager på Liverpools Akademi.

11-åringen kom over fra Norge med familien lørdag.

–Jeg gleder meg veldig til å se kamper med Liverpool og ikke minst spille på Akademiet. Vi har allerede vært i supportershopen i Liverpool One, hvor vi kjøpte drakt med Firmino på ryggen, sier stortalentet til Liverpool.no.

Ringeriksgutten ble plukket ut etter Liverpools fotballskole (Liverpool International Academy Scandinavia), som ble arrangert i Hønefoss i juli. Fra mandag til onsdag skal Sander i aksjon Liverpools baner på Akademiet.

– Firmino og Coutinho er mine favoritter. De to spillerne er jeg litt ekstra glad, men jeg prøver ikke å være noen spesielle ute på banen. Da prøver jeg bare å være meg selv, sier Sander.

Hva er dine styrker?

– Jeg skyter egentlig ganske bra og har kanskje også litt fart og fysikk. Jeg bruker høyre, men skyter også med venstre.

Han sier at pappa Ole Johan var enda mer stolt da beskjeden fra Andrew Nicholas, hovedtrener for Liverpools fotballskole i Hønefoss, kom.

- Dette er kjempestort. Jeg er Liverpool-supporter, og da er det en kjempegreie når sønnen min blir invitert over, istemmer pappa Ole Johan. - Først ble jeg veldig stolt med tanke på de verdiene som Liverpool FC står for, hvor de setter de menneskelige verdiene fremst, fortsetter fotballpappaen.

Han tenker på ”The Liverpool Way”. ”Lagånd, hardt arbeid, besluttsomhet og evne til å overvinne hindringer i livet og spille med verdighet og fair play er egenskaper vi ser etter i våre spillere”, er slagordet til fotballskolen.

– Jeg hadde nok ikke heiet på Liverpool, hadde det ikke vært for pappa, sier Sander. – Jeg ble forelsket for første gang under Kevin Keegan. Så viste det seg at erstatteren hans (Kenny Dalglish) ble enda større. Det er ganske unikt. Det begynte på 70-tallet. Klubben betyr utrolig mye for meg. Jeg tenker på den og leser om den hver eneste dag hele året, forteller Ole Johan.

Drømmer dere om Premier League-spill om noen år?

- Det hadde vært helt fantastisk med Premier League, men vi vet hvor trangt nåløyet er. Det blir veldig, veldig vanskelig. Men vi griper muligheten nå og ser på dette som en stor opplevelse. Derfor har vi reist over hele familien, sier duoen.



Mamma Turid og storebror Simen, som spiller for HBKs yngre lag akkurat som broren, er begge med over til Merseyside. Søndag var kvartetten på Anfield da Liverpool spilte 1-1 i Jürgen Klopps ligadebut på hjemmebane. Onsdag venter ligacupduellen mot Bournemouth.