EL-motstander i bedre form

Bordeaux ligger dårlig an i hjemlig serie, men de seneste kampene har vist prov på bedring for LFCs EL-motstander.

Torsdag er Liverpool verter for Bordeaux i den nest siste runden i EL-gruppespillet.
 
Bordeaux har hatt en svak innledning på sesongen i Ligue 1, og ligger i skrivende stund på 13. plass. Likevel er det bedring å spore i formen til laget som snart gjester Anfield.
 
På de fem siste kampene har franskmennene innkassert fem poeng i serien og fått med seg ett poeng i Europaligaen (etter 1-1 borte mot Sion).
 
Bordeaux har kun spilt to kamper etter forrige EL-oppgjør

Særlig var seieren mot Monaco var prov på at Bordeaux har bedret serieformen.
 
Det siste oppgjøret var dog ikke helt uten dramatikk. Rennes misset et straffespark etter fem minutter på overtid, etter at Nicolas Pallois hadde gjort en forseelse i boksen. Pallois fikk direkte rødt kort. 

Slik går LFC videre

Kampen på torsdag kan avgjøre om Liverpool går videre til sluttspillet i EL.
 
Slår LFC franskmennene vil rødtrøyene ha minst ni poeng ved endt gruppespill. I nevnte scenario vil Bordeaux maksimalt endte på seks poeng. Rubin Kazan kan maksimalt ende på åtte poeng.
 
Blir det 0 - 0 vil det sende Bordeaux ut av turneringen. Da kan lagene ende på lik poengsum, men LFC vil gå videre grunnet flere scorte bortemål. Det endte 1-1 i Frankrike.
 
1-1 mot franskmennene vil gjøre at målforskjell avgjør, dersom lagene til slutt ender med lik poengsum. Andre uavgjortresultater vil være til Bordeaux' fordel, dersom de ender opp med like mange poeng som Liverpool.
 
I teorien kan imidlertid både Sion og Rubin Kazan fortsatt ende på åtte poeng, slik at det bare er seier mot Bordeaux som pr. nå garanterer plass i cupspillet for Liverpool.
 
Blir det tap i neste kamp, må LFC ha hjelp av Rubin Kazan, i minst én av russernes to siste kamper. Samtidig som Liverpool må slå Sion borte.