En måned med Klopp

På dagen en måned etter at Jürgen Klopp ble bekreftet som Liverpools nye manager, skal tyskeren lede de røde i sin sjuende kamp.

Det har utvilsomt vært en hektisk måned for Klopp. Den første uken så han ikke mye til klubbens seniorspillere, som på det tidspunkt var opptatt med landskamper. Han fikk således bare jobbe noen få dager med en fulltallig tropp før sin første kamp som Liverpool-manager, mot Tottenham på White Hart Lane.

Vi fikk se et Liverpool som løp mer enn noen gang tidligere i sesongen i det nordlige London, og for det ble laget belønnet med 0-0 og ett poeng i en vanskelig bortekamp.

Bare fem dager senere fikk Klopp sin ilddåp i Europa med sin nye klubb. Rubin Kazan gjestet Anfield, og selv om Liverpool førte kampen og dominerte mot et gjestende lag som måtte spille med bare ti mann på banen i over en omgang, så ble det et nytt uavgjortresultat, 1-1.

Samme resultat ble det også i Klopps tredje kamp. Liverpool tok ledelsen mot Southampton med bare et snaut kvarter igjen av kampen, men gjestene klarte å få et sent utligningsmål på Anfield, så den tidligere Borussia Dortmund-manageren måtte vente ytterligere noen dager på sin første seier med sin nye klubb.



Den kom i ligacupkampen mot Bournemouth 28.oktober, nøyaktig 20 dager etter at Klopp hadde blitt bekreftet som klubbens nye manager. Nathaniel Clyne ble matchvinner med en tidlig scoring, som sørget for avansement til kvartfinalen i turneringen.

Den største triumfen til Klopp så langt er utvilsomt 3-1 seieren over Chelsea på Stamford Bridge på oktobers siste dag, og denne ble som kjent fulgt opp av en flott bortetriumf mot Rubin Kazan i Europa League bare for et par dager siden.

Ubeseiret på seks kamper, med først tre uavgjorte resultater, og deretter tre seire, må absolutt sies å være en godkjent start på Klopps Liverpool-karriere. Tyskeren virker å ha fått energien og positiviteten tilbake i Liverpool-mannskapet, og Liverpools supportere gleder seg nå til fortsettelsen.

Jürgen Klopp holder sin pressekonferanse foran Crystal Palace-kampen klokken 13.00 i dag, på Melwood.

LES OGSÅ: Dette har Klopp endret - så langt