Enda flere unge spillere blir trolig lånt ut

Selv om transfervinduet nå er lukket, er det fortsatt muligheter for å sende unge spillere på låneopphold hos klubber i lavere divisjoner.

- Vi er ikke ferdige med å låne ut spillere. Om en ukes tid åpner vinduet for ungdomslån igjen. Nå handler det om å finne riktig klubb for de riktige spillerne, sier U21-trener Michael Beale til Liverpoolfc.com.

Beale innser at dette svekker U21-laget, men det bekymrer ham ikke.

- Vi har fortsatt mange gode unge spillere, som nå vil få sjansen til å vise seg frem. U21-laget er også en fin utfordring for U18-spillerne som presser på for å ta steget opp i U21-troppen. Det viktigste er tross alt å utvikle spillerne slik at de når førstelaget. Et låneopphold vil hjelpe dem på veien mot det målet.

Denne uken har flere av klubbens unge spillere trent på Melwood sammen med førstelagsspillerne som ikke er på landslagsoppdrag.

- Det gir dem verdifull erfaring at de får gjøre det. Ligacupkampen mot Carlisle er like rundt hjørnet, og Europaligaen begynner snart også. Denne uken har en kar som Joao Carlos Teixeira fått en ypperlig mulighet til å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen, mener Beale.