Energi fra Emre da Liverpool slo Spurs

Midtstopperne Emre Can og Martin Skrtel gikk i bresjen, og unge Jordon Ibe var igjen god på høyrekanten da Liverpool beseiret Tottenham i en 3-2 thriller. Dette er vår vurdering av Liverpools spillere.

Simon Mignolet 7 – Bommet med timingen da Kane gikk overende ved dødlinjen tidlig, men var ellers god og med en redning i verdensklasse på skuddet fra Lamela.

Emre Can 8 – Liverpools forsvar fikk begrenset hjelp fra den sentrale midtbanen defensivt og ble ofte utfordret av hurtige og tekniske motstandere, men Emre stod hele tiden støtt. Ble flyttet fram for å gi midtbanen mer energi når de røde skulle jage vinnermålet. En herlig spiller som bare blir bedre og bedre på Anfield og vi kårer ham til Liverpools beste.

Martin Skrtel 8 – Meget solid kamp av slovaken som vant mange viktige dueller i og ved eget straffefelt.

Mamadou Sakho 6 – Sklir to ganger i 1.omgang som bidrar til baklengsmål og dagens klareste gule kort. Har hatt langt bedre dager men spiller seg opp i 2.omgang.

Jordon Ibe 8 – Imponerende kamp av unggutten som gjør fornuftige valg hele tiden og er farlig når han utfordrer framover. Etter et strålende 1.omgang ble han litt borte til tider etter pause, men viste seg fram igjen da han var med på forspillet til seiersgoalen.

Steven Gerrard 6 – Spiller på rutine og kløkt, men hang ikke alltid med mot de gode offensive midtbanespillerne til Spurs. Det var nok noe overraskende at han ble byttet ut, men trolig et klokt valg av Rodgers som ville ha mer energi sentralt. God straffe.

Jordan Henderson 6 – Arbeider knallhardt som vanlig, men dette gikk fort og han måtte konsentrere seg mye om å gjøre sine defensive oppgaver best mulig.

Alberto Moreno 7 – Stor vilje og energi og kom fram fint flere ganger. Hadde et bra innlegg før pause og en god avslutning etter, selv om sluttproduktet fortsatt har stort forbedringspotensial.

Lazar Markovic 7 –Til tider god før pause hvor han kom i gode posisjoner med fart og smarte løp, og fikk også en viktig scoring selv om han fort kunne hatt et mål til. Falt mer ut av kampen i 2.omgang.

Philippe Coutinho 6 – Var ofte på etterskudd og hadde også flere svake valg, og en lurte på om han var preget av smellen han fikk mot Everton. Holdt imidlertid hele kampen.

Daniel Sturridge 7 – Ikke helt den rå spydspissen som scorer over 20 ligamål i sesongen ennå men var likevel nære flere ganger og også litt «uheldig» som fikk de største sjansene på høyrefoten. Var en trussel selv om rykket vil bli enda bedre med mer matching, og forårsaket straffesparket.

Dejan Lovren – Fikk 20 minutter da Can ble flyttet fram og gjorde en grei jobb da Spurs begynte å slå lengre mot slutten av kampen.

Mario Balotelli – En mildt sagt overraskende matchvinner. «Utradisjonell» avslutning da han klinker til med strak vrist fra en meter, men inn gikk ballen. Blir han et våpen fra innbytterbenken, enten for eller med Sturridge, framover?

Adam Lallana – Bidro til å sett litt mer fart i Liverpool mot slutten da kampen sto i fare for å fisle ut, og assisten til 3-2 målet var utmerket. Kort, men positivt innhopp.