Færre unggutter på akademiet

Alex Inglethorpe forteller hvorfor akademiet har kuttet ned fra 240 til 200 spillere.

Liverpools akademi har trimmet spillertroppene med 15 prosent over de siste 12 månedene. Det gjelder alt fra U21 til U9, skriver Liverpool Echo.

 

– Definisjonen på akademiet bør være at det er stedet for eliten. Det bør være slik at dersom du ser spilleren eller foreldrene i øynene, bør det kunne være en reell mulighet for at de kommer til å spille for Liverpool, sier akademisjef Alex Inglethorpe til Echo.

 

– Ofte er negativt for for foreldrene og spillerne dersom du tar inn gutter bare for å fylle opp. Det er ikke riktig synes jeg. Ofte vil de spillerne da gå videre til andre klubber, være lykkelige der og ha en større sjanse til å spille regelmessig.

 

– Vi forandret på ting forrige sesong. Vi hadde rundt 230-240 før. Nå er det like under 200 gutter, og enda skal det minskes. Fokuset her er ikke på å ha et spesifikt antall i hver aldersgruppe, men vi ønsker et kvalitetsnivå i hver gruppe. 

 

– Det finnes ikke noe perfekt antall i hver aldersgruppe. Dersom det er 25 gutter, og alle utrolige begavede talenter, der alle har sjansen, så flott - da har vi 25. Men det er ikke noe poeng i å ha 25 gutter i en aldersgruppe dersom kun 10 har potensial til å bli værende og bli U21-spillere. Det er ikke rettferdig for resten av gruppa.