Får en unggutt sjansen mot Bournemouth?

Vil manageren åpne for å gi en unggutt sjansen i Capital One Cup? Vi har sett på de som kan være aktuelle for spill i morgen kveld.

Under en hektisk periode med seks kamper på 18 dager ville en kanskje tro at Jürgen Klopp i stor grad ville bruke sin spillerstall. Skadeproblemer og uavgjorte kamper istedenfor seire kan imidlertid bidra til at muligheten for at en unggutt eller to får sjansen ikke blir realisert.

Manageren benyttet tilnærmet toppet lag mot Rubin Kazan og har hurtig kjørt inn Christian Benteke og Roberto Firmino etter skader, som kanskje kan antyde at han helst ikke roterer for mye på sitt mannskap. Med i betraktningen er også at det har blitt åtte uavgjorte og bare en seier på de ni siste kampene, og at det vil være viktig å få gitt ytterligere spilletid for å få Benteke og Firmino i kampform. Kanskje kan en også ha håp om at Daniel Sturridge igjen er med i troppen? En som ikke vil være det er fungerende kaptein James Milner, som er suspendert. På den annen side vil en anta at Capital One Cup er den turneringen som vil være lavest prioritert på Anfield, samt at det er en viktig kamp mot Chelsea tidlig førstkommende lørdag.

Dette vil vi trolig få vite mer om når manageren har sin pressekonferanse foran kampen mot Bournemouth kl 14.00 i dag.

Dersom Klopp skulle se mot sitt U21-lag, har vi plukket ut en håndfull kandidater til morgendagens tropp.

Connor Randall (20) – Scouseren er en solid lagspiller som aldri har vært høyt oppe på listene til de en antar vil komme igjennom nåløyet og inn på førstelaget til Liverpool. Nå hadde nok Jamie Carragher også en og annen foran seg på en slik «liste» i sin tid og Randall virker å ha en mentalitet som vil kunne håndtere å bli kastet innpå foran et godt besatt Anfield. Han kan både spille midtstopper og høyreback, og dårlig dekning på backene er en faktor i at han kan være aktuell dersom manageren velger å hvile Nathaniel Clyne eller Alberto Moreno. Har bra fart og fysikk, men hans temperament er nok trolig først og fremst det som kan friste Klopp til å benytte ham.



Cameron Brannagan (19) – Har spilt mye sammen med Jordan Rossiter, og har mye av de samme kvalitetene som en disiplinert og pasningssikker sentral midtbanespiller, men med en nok noe mer offensiv i legning. Har vært etter Jordan i «køen» men når scouseren nå er skadet er mannen fra Manchester mer i bildet, også etter at han skrev under en ny kontrakt med LFC denne uka. Kom inn for nettopp Rossiter mot Bordeaux i høst og gjorde det bra de minuttene han spilte.



Pedro Chirivella (18) – Den slepne spanjolen spilte over en time i Bordeaux, og kom godt fra sin debut. En teknisk god spiller har han jobbet mye med å tilvenne seg den mer intense engelske fotballen, og etter en periode mye bl.a. skadeproblemer i etterkant av at han kom fra Valencia sommeren 2013 har han vist stor fremgang i det siste og opplagt imponert under treningene på Melwood. Sentral midtbanespiller som både kan fylle en ankerrolle og være mer playmaker.


 
Joao Teixeira (22) – En kreativ portugiser som mange supportere gjerne ser får en sjanse til, etter at han spilte sin foreløpig eneste kamp for førstelaget som innbytter mot Fulham for over halvannet år siden. Har siden hatt et vellykket utlån til Brighton, men 22 år gammel begynner timeglasset å bli fullt for ham. En offensiv midtbanespiller som for eksempel kunne vikariert for Philippe Coutinho hvis Klopp ønsker å hvile sin playmaker.



Jerome Sinclair (19) – Tidenes yngste til å spille for Liverpool, som 16-åring, men siden har skader bidratt til at utviklingen ikke har blitt helt som ønsket for den hurtige og målfarlige spissen. Fikk et par innbytter i ligaen sent under fjorårsesongen, men kom ikke med i troppen til pre-season i Australia og Asia. En frustrert Sinclair ble så linket vekk fra Liverpool, men skader, utlån og også stadig bedre form for U21, bidro til at han kom med i troppen til Europa League og følgelig er mer med i førstelagsbildet igjen.