Financial Fair Play vil bli relativt uforandret

UEFA-president Michel Platini slår fast at innføringen av Financial Fair Play i perioden 2012-2015 var en suksess, og avviser at det blir store endringer i regelverket.

UEFA er nå inne i en prosess der man finpusser regelverket for perioden 2015-2018. Platini avviser at UEFA har skiftet tilnærming til saken, og slår fast at målene for Financial Fair Play fortsatt vil være de samme om det gjøres små justeringer i reglene.

- Klubbene må fortsette å leve etter evne. Vi har vært inne i en lang prosess der vi har tatt hensyn til synspunktene til klubbeierne. Konklusjonen er at alle ønsker at Financial Fair Play skal bestå. Målet med regelverket vil alltid være det samme. Vi har bare jobbet med å forbedre regelverket, slik at klubbene får bedre muligheter til å vokse, sier Platini til UEFA sin offisielle nettside.

- Financial Fair Play har ført til en dramatisk forbedring av klubbenes økonomi, noe som har ført til at fotballsporten har gjenvunnet sitt gode navn og rykte. På kort tid har målsettingen med FFP blitt nådd, nemlig å få europeisk fotball på beina igjen gjennom at klubbene har fått et mye mer solid økonomisk fundament.

- Vi er i konstant dialog med klubbeierne. Financial Fair Play er kommet for å bli. Vi har lært mye av prosessen vi har vært gjennom de tre siste årene, og de foreslåtte endringene i regelverket vil være bygd på den suksessen vi har hatt, samtidig som vi tilpasser reglene til bedre økonomi i klubbene. Det overordnede målet vil være det samme som før, nemlig å skape et miljø som støtter klubbenes langsiktige vekst og finansielle stabilitet.

- Det er helt normalt at reglene blir justert og oppdatert. Det ville vært unormalt om et regelverk aldri ble forandret! Oppdateringer og tilpasninger er en del av livssyklusen til det europeiske fotballregelverket. Regelverket ble utarbeidet allerede i 2010, og ble deretter oppdatert i 2012.

- Nye oppdateringer av regelverket vil bli diskutert på ulike komitemøter før de blir lagt frem for UEFA Executive Committee for godkjennelse på deres neste møte, som finner sted i Praha 29-30.juni.