Firmino får arbeidstillatelse

Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter overfor lokalavisen Liverpool Echo at Roberto Firmino kommer til å få arbeidstillatelse i England. Dermed er det kun legesjekken som gjenstår.

– Liverpool søker ikke om arbeidstillatelse før overgangsvinduet offisielt åpner 1. juli. Han kommer inn. Det er ingenting å bekymre seg for, sier en talsmann fra FA til Liverpool Echo.

Forbundet innførte tidligere i år et nytt regelverk som skulle gjøre det vanskeligere for spillere fra utlandet å få arbeidstillatelse på balløya. Lokalavisen på Merseyside meldte i går at Firmino ikke automatisk fikk tillatelse til å spille grunnet få landskamper.

Bakgrunn: Panel avgjør om Firmino får arbeidstillatelse

De nye reglene tilsier nemlig at en spiller fra et land rangert blant de ti beste på FIFA-rankingen må ha spilt minst 30 prosent (så lenge han er tilgjengelig for spill) av sitt lands offisielle kamper de to siste årene.

Nå står Firmino med bare tre av atten (16,6 prosent), men fordi Liverpool venter med søknaden til etter 1. juli, gjelder ikke kampene fra Confederation Cup 2013 ettersom turneringen ble avsluttet 30. juni. Dermed står Firmino med spilletid i tre av Brasils ti siste offisielle kamper, altså 30 prosent.

I tillegg forventes det at Firmino spiller i Brasils kvartfinale i Copa América mot Parauguay lørdag kveld, noe som øker prosenttallet ytterliggere. Talsmannen fra FA forklarer samtidig at reglementet er til for å stoppe «vanlige» spillere, ikke «kvalitetsspillere».

Les også: Tarik Elyounoussi til Liverpool.no: – Han er en lagspiller

Dermed går Firminos overgang fra Hoffenheim til Liverpool i orden – så fremt den medisinske testen fullføres som forventet. Brassen skal gjennomføre den etter at Copa América er ferdigspilt. 23-åringen får draktnummer 11 på Anfield.