Firmino får skryt av målscoreren

– Han hjelper oss mye, sier Nathaniel Clyne, og mener seieren er et resultat av arbeidet på trening.

Den offensive og raske backen spilte i en uvant venstrebackrolle mot Bournemouth i femte ligacuprunde, men landslagsspilleren løste oppgaven med glans. Hans aller første Liverpool-mål avgjorde kampen.

Les også: Klopp: – Veldig, veldig fornøyd

– Jeg følte jeg fikk god kontakt med ballen, slik at jeg bare kunne styre den i nettet, sier Clyne.

24-åringen var stadig med fremover, noe som lønnet seg da et frekt hælspark fra João Carlos Teixeira tvang frem en ukontrollert og kort klarering rett foran mål. Clyne posisjonerte seg glimrende og satte returen over streken.

– 1–0 er noe vi tar med oss inn i neste runde. Det var viktig for oss å gå inn til kampen med positivitet etter resultatet i helga. Vi vant kampen, og nå er vi med i neste runde, fortsetter han.

Saken fortsetter under.


PÅ RETT PLASS: Clyne reagerte fort da sjansen bød seg. Her et sammendrag. (Video: TV 2)

Fremover på banen var sommerkjøpet Roberto Firmino sentral for de røde. Lagets nummer 11, som har gått glipp av flere kamper i høst grunnet ryggproblemer, testet høyrefoten flere ganger og var nær nettkjenning i begge omganger.

– Roberto er kvalitet

Clyne har latt seg imponere av Brasil-angriperen som kostet 29 millioner pund fra tyske Hoffenheim før sesongen. Etter å ha blitt byttet inn i begge de to siste kampene, fikk han 86 minutter på banen mot Bournemouth.

– Roberto er kvalitet. Han ønsker ballen hele tiden, han flyr rundt på banen hele tiden. Kvalitetene hans er med ballen i beina, og han hjelper oss mye med å skape sjanser, sier Clyne.

Seieren, som var lagets første etter ansettelsen av Jürgen Klopp, og den første etter fem strake uavgjortresultater, tar rødtrøyene til kvartfinalen, der de er trukket til å møte Southampton på St. Mary’s i desember.

– Jobbet mye med strukturen

I likhet med Liverpool-sjefen snakker Clyne varmt om fremgangen i laget, og han mener resultatet viser at de gjør riktige ting på Melwood. Dette var Kloppsfjerde kamp som rød manager, og Liverpool har nå ti strake kamper uten tap.

Se oversikt: Terminlisten 2015/2016

– Vi går inn til alle turneringene med et mål om å vinne. Manageren har jobbet mye med strukturen på laget. Han vil at vi skal presse og gå fremover som et lag. Det har vært mye arbeid på treningsfeltet, og det viste vi i dag.