Firmino og Coutinho usikre til ligastart

Brendan Rodgers kunne ikke bekrefte om de spillerne med forlenget ferie vil bli spilleklare til Stoke. Kan bli aktuelt å stille eget lag i Europa League.

Philippe Coutinho og Roberto Firminho vil starte treningen foran neste sesong førstkommende onsdag etter å ha fått sin velfortjente ferie først etter at Brasil ble slått ut av Copa America. Emre Can og Tiago Ilori har heller ikke kommet tilbake etter å ha vært involvert under EM for U21.

Brendan Rodgers kunne på dagens pressekonferanse i Adelaide ikke bekrefte om disse spillerne ville komme i kampform tidsnok til å være med mot Stoke da Premier League starter for Liverpool 9.august. Christian Benteke vil ventelig også ta sine første økter på Melwood til neste uke, og får trolig bare en kamp mot HJK Helsinki før ligastart, men spissen har vært med på hele oppgjøringen til Aston Villa så langt, dog uten å spille kamper.

- Vi vil vite hvilket nivå de er på fysisk, vi vet de var involvert i turneringer i sommer og måtte ha noe hvile, men jeg liker alltid å snakke med spillerne for å høre hvordan de selv føler seg, svarte Rodgers på om spesielt Coutinho og Firmino ville bli klare til 9.august.

- Du kan gjøre analyser og ha statistikk, men noen ganger er det viktigste å kommunisere. De vil komme tilbake med oppladede batterier og vi må bare se det an, slik som vi også vil gjøre det underveis i sesongen. Hvis noen spillere føler at de behøver en pause da vil vi gi dem det.

- Ja, det kan bli aktuelt og jeg tror ikke det vil svekke laget nevneverdig med den kvaliteten vi nå har i troppen, svarte Brendan videre på om han ville vurdere å benytte et «eget lag» for Europa League.

- Dette er noe jeg utvilsomt vil vurdere. Når vi snakker om prioriteringer, det gjelder å komme tilbake til topp fire og vi er fast bestemt for å prøve å sikre oss et trofé. Hver eneste spiller i troppen vil bidra mot det.