Flere kilometer og spurter med Klopp

Samlet sett løp Liverpool-spillerne nesten én mil mer mot Spurs enn de gjorde i Merseyside-derbyet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp etterlyste tidlig en vilje til å gi litt ekstra på banen da han tok over klubben i forrige uke, og det har ikke vært noen hemmelighet at tyskeren krever løpssterke lag.

– Vi ønsker helt klart å se annerledes ut, sa Klopp underpressekonferansen på Melwood torsdag.

Allerede i debuten mot Tottenham denne helga, etter bare tre ordinære treningsøkter, responderte spillerne med tydelige resultater: Liverpool løp lengre og hadde flere spurter enn i noen andre ligakamper denne sesongen.

Saken fortsetter under.

EN PUSTEPAUSE: Liverpool-spillerne fulgte beskjedene fra den nye manageren.

Det viser tall Sky Sports har hentet fra EA Sports sin «Player Performance Index». Rødtrøyene la bak seg hele 116 kilometer på White Hart Lane, og spillerne var i full spurt 614 ganger.

Milner løp lengst på banen

James Milner, som bar kapteinsbindet mot Tottenham, var spilleren som tilbakela flest meter på White Hart Lane denne helga. 29-åringen løp solide 13,1 kilometer og gjennomførte 82 spurter i løpet av kampen.

Kollektivt sett er det en enorm fremgang fra de siste kampene. I forrige serierunde, borte mot Everton, løp Liverpool-spillerne totalt 106,5 kilometer og spurtet 458 ganger, mens de i hjemmeseieren over Aston Villa endte på 105,9 kilometer og 457 spurter.

Lørdagens innsats gjør også Liverpool til det eneste laget som har «slått» Tottenham statistisk sett denne sesongen. De liljehvite hadde nemlig løpt mer enn alle sine motstandere så langt i høst, men Klopps mannskap slo dem med 1,2 kilometer.

Saken fortsetter under.


POENG I DEBUTEN: Liverpool løp mer enn Spurs, men scoret ikke mål. (Video: TV 2)

– Vi overrasket dem litt

– Vi hadde bare hatt tre dager med trening bak oss, og Tottenham er veldig gode og velorganiserte, så jeg visste det ville bli vanskelig. Men jeg er skikkelig fornøyd, for starten var briljant, og vi overrasket dem litt. Vi ønsket å vinne andreballene, forklarte Klopp etter kampen.

Selv om det endte målløst i London denne helga, er Klopp og Liverpool-fansen klare over at Tottenham ikke har tapt en ligakamp siden sesongåpningen mot Manchester United borte. I tillegg har lag som Manchester City reist hjem fra White Hart Lane uten poeng.

Les også: – Jeg så mange bra ting

– Vi kan gjøre det bedre når vi spiller bedre fotball. Vi er også kapable til å spille bedre, men i dag, etter tre økter, går det greit, la den tyske manageren til.

Opta-stats fra Tottenham – Liverpool:

Tottenham Liverpool
0Mål0
13Skudd totalt
(inkl. blokkerte skudd)
12
4Skudd på mål3
5Blokkerte skudd5
8Skudd fra utenfor 16-meteren8
5Skudd fra innenfor 16-meteren4
  50 %Skuddpresisjon
(ekskl. blokkerte skudd)
42,9 %
    48,4 %Ballinnehav  51,6 %
    51 %Dueller vunnet   49 %
   40,6 %Luftdueller vunnet  59,4 %
22Brytninger10
2Offside5
8Cornere6
405Pasninger totalt440
  15,1 %Langpasninger  11,6 %
74,8 %Pasningssikkerhet75,5 %
21Innlegg (crossere)18
  28,6 %Vellykkede innlegg 33,3 %
40Taklinger29
   75 %Taklinger vunnet  72,4 %
36Klareringer28
15Frispark imot11
1Gule kort2
0Røde kort0