Føler presset

Førstelagstrener Gary McAllister innrømmer at Liverpool-staben føler presset etter at de røde bare har sanket åtte poeng på de seks første ligakampene, og befinner seg helt nede på 13.plass på Premier League-tabellen.

- Du føler alltid presset når resultatene ikke går din vei i en klubb som Liverpool, men vi blir gradvis bedre kjent med hverandre dag for dag, og samarbeidet fungerer bedre og bedre. Dynamikken blir bedre. Når det stormer som verst blir du også mer knyttet sammen som en følge av det. Så langt synes jeg alt fungerer bra, og jeg trives i min nye jobb, uttalte McAllister under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Det er fortsatt en fire-fem spillere i stallen som lærer seg å bli vant til forventningspresset.

- Da jeg selv kom til klubben for første gang trodde jeg at jeg visste alt om Liverpool og hvor stor klubben er, og hvordan forventningene er. Men det er først når du kommer på innsiden at du skjønner omfanget av dette. Dette har ikke forandret seg siden jeg spilte her. Et par dårlige resultater er alt som skal til før du føler presset. Du blir satt under lupen. Spillerne må lære seg til å leve med dette, og vokse med slikt press. Det er slike ting som driver deg fremover. Du vokser og blir i stand til å håndtere det. Håndtere forventningene som hører med når du spiller her.

- Vi har bare spilt seks ligakamper ennå. Jeg synes jeg så mye positivt i helgen. Det som var skuffende var at vi ikke fikk tre poeng. Men vi fikk ballen i gode posisjoner på flankene, fikk lagt innlegg og skapte sjanser. Jeg synes pasningsspillet var bra, og vi hadde en god rytme i spillet vårt. Nå må vi bare bygge videre på det.

Viktige hjemmekamper

- De kommende tre kampene på hjemmebane blir viktige nå. Fansen trenger positive opplevelser. Vi må gi dem noe å juble for. Det er opp til spillerne å få i gang fansen. Det er ikke fansen som skal få i gang spillerne. Vi må faktisk inspirere dem ved å spille attraktiv fotball, score mål og få ballen inn i feltet. Det er hva vi forsøker å gjøre.

McAllister erstattet som kjent Mike Marsh som førstelagstrener i sommer, og var et populært valg etter å ha vært med på Liverpools historiske trippeltriumf i 2001.

- Det var i ligacupen det hele startet for oss den gangen. Vi fikk en god resultatrekke, noe som genererte selvtillit. Det førte til en veldig god sesong.

I morgen står Carlisle på motsatt banehalvdel på Anfield, når Liverpool spiller sin første ligacupkamp for sesongen.

- Vi vil gi turneringen den respekten den fortjener. Vi vil stille et sterkt lag i morgen kveld, og vi ønsker å vinne. Vi ønsker å komme så langt som mulig i turneringen, slår McAllister fast.

Liverpool tok seg helt til semifinalen i turneringen ved forrige korsvei, og McAllister håper at laget skal ta seg helt til finalen i år.

- Det er hva jeg assosierer med Liverpool. Forsøk på å vinne ting. Vi deltar på fire fronter, og vi vil forsøke å gjøre det bra i alle fire konkurransene vi er med i.

Vil stille et sterkt lag

McAllister bebuder endringer på laget til morgendagens kamp.

- Det vil bli endringer, men vi vil likevel stille et veldig sterkt lag. Vi har en sterk tropp. Brendan har nevnt tidligere at tidlig i sesongen, når vi bare spilte en kamp i uken, var laget nærmest det samme hver gang. Men nå som både ligacupen og europaligaen er i gang i tillegg til ligakampene må vi utnytte den troppen vi har. Men samtidig er vi opptatt av å få i gang en god resultatrekke, så noe stabilitet må vi ha i en eller annen form. Så laget blir heller ikke så helt ulikt det vi stilte med i helgen.

- Vi har flere hjemmekamper på rad nå, og vi må gi fansen noe å juble over. Så det hadde vært ideelt om vi hadde begynt å vinne kamper.



McAllister forteller at staben har forberedt seg like godt på møtet med Carlisle som til alle andre kamper.

- Vi har gjort den samme jobben foran Carlisle-kampen som vi gjør foran kamper mot andre lag. De imponerte mot Queens Park Rangers i forrige runde i turneringen, og fikk et godt resultat der. De forsvarte seg ikke til avansement. De spiller åpen fotball, så de vil komme hit og forsøke å spille ballen. Jeg tror det kan bli en kamp med mange scoringer.

Journalistene ønsket å vite om Divock Origi vil bli å finne i startoppstillingen mot Carlisle.

- Jeg kommer ikke til å gi dere laget, men han er aktuell til denne kampen ja. Han kommer selvsagt til å få spilletid fremover. Vi har kamper både lenger frem i tid, og en kamp i morgen. Vi har en skadet spiss for øyeblikket, så Divock vil komme med i vurderingen når laget tas ut.

- Det blir ikke enkelt

McAllister mener at fotballen som spilles i de lavere divisjoner er blitt merkbart bedre de siste årene, og tar derfor ikke lett på motstanderen fra League Two.

- Alle lag er taktisk bedre nå, og spillerne er generelt i bedre form enn tidligere også i de lavere divisjoner. Organiseringen er definitivt blitt bedre. Vi er fullt klar over at dette ikke blir enkelt. De kommer ikke til å gi seg uten sverdslag. Det blir en krig som må vinnes før vi kan begynne å spille vårt spill mot dem. Det er spillerne fullt klar over. De fikk et svært godt resultat mot QPR, så de er kapable til å slå antatt bedre motstand, og de scorer masse mål i sin egen divisjon. De har et par erfarne spillere i Asamoah og Ibehre på topp, som har vært med lenge, så de vet hva dette går ut på. Det blir en vanskelig kamp, men det er vi klar over. Vi må forsøke å vise dem at vi er et Premier League-lag.