Før kampen: Aston Villa – Liverpool

Vi gir deg alt du trenger å vite foran lørdagens Premier League-oppgjør på Villa Park.

Liverpool gjester Aston Villa i den 22. runden i Premier League i morgen. Avspark på Villa Park er klokken 16.00, men oppgjøret sendes ikke på norsk TV. Her gir vi deg alt du trenger å vite før kampen.

Motstander Aston Villa sliter alvorlig med å finne veien til nettmaskene, og Birmingham-klubben har bare scoret 11 mål på 21 kamper. Det er desidert færrest i Premier League. Men i motsatt ende av banen er Paul Lamberts mannskap mer gjerrige enn Liverpool. Villa har sluppet inn 23 mål, som er fire færre enn Liverpools 27. Selv Arsenal på femteplass slipper inn flere mål enn de vinrøde fra Birmingham.

Les også: Én før kamp: Aston Villa

Målvegringen fører til at Villa er nede på 13. plass med 22 poeng, og det skiller bare tre poeng ned til Hull under streken. Liverpool har plukket ti poeng flere enn Aston Villa og innehar 8. plassen på tabellen.

Villa-trener Paul Lambert kan glede seg over at midtbanekriger Fabian Delph (25) er tilbake fra karantene, mens nyinnkjøpte Carles Gil (22) fra Valencia er aktuell fra start. Lambert må imidlertid unnvære stopperduoen Ron Vlaar (29) og Philippe Senderos (29). I tillegg er Ciaran Clark (25) suspendert. Nathan Baker (23) er dog tilbake etter kneskaden han pådro seg mot Southampton i november.

Les også: Forsvarstrøbbel for Villa

For Liverpool er det i ferd med å lysne på skadefronten. Manager Brendan Rodgers bekreftet på torsdagens pressekonferanse på Melwood at Adam Lallana (26) og Glen Johnson (30) er tilbake i full trening og nærmer seg comeback i Liverpool-trøya, mens Joe Allen (24) er et par dager unna å returnere til full trening. Kaptein Steven Gerrard (34) går etter all sannsynlighet glipp av Aston Villa-kampen på grunn av hamstringskaden han pådro seg i forrige Premier League-kamp mot Sunderland.

(Video med tillatelse fra TV 2.)

Se også: Full oversikt over skadesituasjonen

Raheem Sterling (20) er tilbake i Liverpool-troppen og starter trolig kampen. Stjerneskuddet har stått over de to siste kampene etter å ha fått innvilget en hvileperiode på hjemøya Jamaica.

Aston Villa vant 1-0 i det omvendte oppgjøret på Anfield, men Birmingham-klubben har kun vunnet to av de neste 17 seriekampene. Det har ført til økende misnøye blant fansen, og lørdag planlegger klubbens supportere å protestere mot den kontroversielle klubbeieren Randy Lerner.

Les også: Motstanderen: Håper på uavgjort

Ett mål på de siste seks kampene betyr også at deler av fansen retter sterk kritikk mot manager Lambert. Laget har ikke vunnet i ligaen siden 7. desember, men Villa kan vinne to seriekamper mot Liverpool i samme Premier League-sesong for første gang siden 1992/1993-sesongen.

Anfield-klubben er i ferd med å finne storformen og har bare tapt én av de siste 13 kampene i alle turneringer. I forrige runde vant rødtrøyene 1-0 borte mot Sunderland, og de siste fem kampene har gitt tre seiere og to uavgjorte. På de siste ni seriekampene står Liverpool med småpene 5-3-1. Tapet kom borte mot Manchester United på Old Trafford midt i desember (0-3).

Les også: Gleder seg til å besøke Villa Park

Steven Gerrard trives mot Aston Villa og har scoret toalt 12 mål mot klubben; det er flere enn han har scoret mot noen andre lag. Selv om kapteinen trolig mangler i morgen, peker likevel flere statistikker i Liverpools favør. De siste to bortekampene har Anfield-klubben vunnet 1-0, men de røde har ikke tidligere denne sesongen vunnet tre strake bortekamper. På Villa Park pleier uansett Liverpool å få med seg poeng. 10-5-1 er statistikken på de 16 siste kampene. Tapet kom i mai 2011.

Aston Villa har de tidligere Liverpool-spillerne Joe Cole (33) og Aly Cissokho (27) i stallen. Førstnevnte er ute med skade, mens Cissokho trolig starter oppgjøret på venstrebacken til vertene.

Daniel Sturridge ble matchvinner i tilsvarende oppgjør forrige sesong.