Før kampen: Liverpool v Tottenham

Liverpool slipper inn få mål og gjestene fra London vinner ofte borte med et sent vinnermål fra en av sine formspillere. De røde med tidligere statistikk på sin side.

 Noen facts før kveldens kamp kl 21.00 på Anfield:

+ Tidligere denne sesongen vant Liverpool 3-0 mot Spurs i London. Raheem Sterling, Steven Gerrard (straffe) og Alberto Moreno scoret målene i hva som var debuten til Mario Balotelli. Tilsvarende oppgjør forrige sesong ble vunnet 4-0 etter selvmål av Younes Kaboul og ytterligere mål fra Luis Suarez, Philippe Coutinho og Jordan Henderson.

+ Siste gang en fra Liverpool scoret hattrick i disse kampene var Phil Boersma på Anfield i 1974, mens Jimmy Greaves scoret fire mål for Tottenham på White Hart Lane i april 1963.

+ Hvis Liverpool skulle vinne begge ligakampene denne sesongen mot Tottenham vil det være 5. gang det skjer i Premier League og 14. gang totalt. Det vil være 23 år siden siste gang Liverpool vant «the double» to sesonger på rad.

+ 129 mål er blitt scoret i Premier League under møtene disse lagene i mellom. Av alle lag som Liverpool har møtt i toppdivisjonen siden 1992-93 har bare kampene mot Newcastle (130) produsert flere scoringer.

+ De siste 14 scoringene i disse kampene er scoret av Liverpool.

+ De røde har holdt buret rent ni ganger denne sesongen i ligaen, bare en gang færre enn i hele forrige sesong og de har ikke sluppet inn på de siste 390 minuttene med ligafotball.

+ Hvis Liverpool hindrer Spurs å score vil de ha holdt buret fem kamper på rad for første gang siden september 2007.

+ Liverpool har sluppet inn tre mål på de siste ni kampene i alle turneringer – to straffespark og fra et frispark.

+ Siden jul (12 kamper) har LFC bare sluppet inn to mål i 1.omgang.

+ Liverpool har tapt en kamp av de siste 14 i alle turneringer og ikke tapt på de siste åtte i ligaen.

+ Gjestene fra London har holdt buret rent tre ganger på de 18 siste besøkene på Anfield og fire på de siste 27.

+ Tottenham har vunnet fire ganger på de siste 68 ligakampene på Anfield. I 1985, 1986, 1993 og 2011.

+ Tottenham har vunnet seks bortekamper i Premier League denne sesongen, mot West Ham, Aston Villa, Hull, Swansea, Leicester og West Bromwich. Bare Chelsea, Manchester City og Southampton har vunnet flere.

+ I fire av disse kampene har de scoret vinnermålet i det 89. minutt eller senere. Totalt har Spurs ved seks anledninger scoret i de siste fire minuttene og sørget for at uavgjort ble til seier.

+ Tottenham har imidlertid bare holdt buret rent en gang på sine bortekamper, i 3-0 seieren mot West Bromwich for ti dager siden.

+ De har nå tre seire på rad, siste gangen Spurs hadde fire ligaseire på rad var i januar 2014.

+ I liga og cup har Tottenham tapt to av sine siste 15 kamper.

+ Christian Eriksen har scoret seks bortemål denne sesongen og i tre av de fire siste bortekampene. Han har fire mål på de fem siste kampene han har startet i liga og cup.

+ Harry Kane har scoret 22 mål denne sesongen i alle turneringer, inkludert 12 i ligaen. Fire av disse målene har kommet på de to siste kampene. Charlie Austin fra QPR er den eneste engelskmannen som har scoret mer i Premier League denne sesongen med 13 mål. De ti siste ligamålene til Kane har kommet i de ni siste kampene.

+ Kane og Eriksen har scoret 17 ganger samlet på de 12 siste kampene hvor de begge har startet, hvorav sju på de siste tre.

+ Phil Dowd skal dømme kampen, han var også pipeblåseren i de to foregående oppgjørene disse lagene i mellom, som Liverpool altså vant 3-0 og 4-0.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com