Før kampen: Sion – Liverpool

De røde vil avslutte gruppespillet uten nederlag, mens Sion ønsker å slå tilbake etter tre strake tap.

Det er ti uker siden Liverpool og Sion sist sto på samme bane. En frustrerende kveld for Anfield-publikumet endte med at sveitserne fornøyd forlot gressteppet med det ene poenget etter at spissen Ebenezer Assifuah hadde utliknet Adam Lallanas tidlige ledermål.

Rødtrøyene fulgte det opp med samme resultat i den neste Europaliga-runden, da hjemme mot russiske Rubin. Men på bortebane ble Jordon Ibe matchvinner mot samme lag, før Bordeaux, etter å ha tatt ledelsen på Anfield, måtte se seg slått.

Klopp vil se kreativitet

Liverpool er dermed ubeseiret i Europaligaen denne sesongen – nederlaget mot Beşiktaş på straffer forrige sesong er lagets eneste Europa-tap på ni kamper – og resultatene har allerede sørget for rødt avansement. Og hvis ikke laget taper for Sion i kveld, går Liverpool til sluttspillet som gruppevinnere.

Les også: Uavgjort garanterer Sion avasement

– Det er et bra lag, et godt kontringslag. De har en god idé om hvordan man bør spille. Jeg kjenner ikke altfor mye til situasjonen deres i ligaen, men jeg vet de skal møte Basel i cupkvartfinalen på søndag, noe som er en veldig viktig kamp for dem. De har gode angripere, de forsvarer seg fornuftig, så vi må være kreative og varsomme, sa Jürgen Klopp i går.

Saken fortsetter under.

Sion bekler sjetteplassen etter 18 runder i hjemlig serie, men de har bare vunnet tre kamper – alle turneringer inkludert – siden bortepoenget mot Liverpool i starten av oktober. De tre siste kampene, mot Rubin, Thun og Zürich, har alle endt med tap, og laget har bare produsert tre mål på sine fire siste opptredener.

Men på motsatt banehalvdel må også Liverpool skyte gjennom et statistisk hinder hvis samtlige poeng skal bli med nordover: Laget har nemlig ikke vunnet to strake Europa-kamper på bortebane i gruppespill siden 2005/2006-sesongen.

– Alle lag kan utvikle seg

Klopp og støtteapparatet har analysert Sions tre siste kamper før dagens oppgjør. Tyskeren fortalte til pressen at han ikke har fokusert på hvordan de røde, da uten Klopp, gjorde det mot Sion på Anfield fordi det er to og en halv måned siden.

– Det er lang tid i fotballen, og i England er det 425 kamper! Ingenting er likt, så jeg tror ikke på slike sammenlikninger. Jeg vet at alle er i stand til å utvikle seg, og hvis man selv tror man kan gjøre det, så kan andre lag også utvikle seg. Det er viktigere å se de tre siste kampene enn den andre (i oktober), og det er det vi har gjort, sa Klopp.

Før kampen er Liverpool ett av bare seks lag – de øvrige er Napoli, Lazio, Beşiktaş, Schalke og Sparta Praha – som ikke har tapt i Europaliga-gruppespillet denne sesongen. Sion står med to seire, ett uavgjortresultat og ett tap så langt, og de går garantert videre med poeng i kveld.

Saken fortsetter under.


UAVGJORT: Sion holdt et tafatt Liverpool-lag til ett poeng på Anfield i oktober. (Video: Eurosport/TV2)

Fakta før avspark

• Liverpool har scoret ti mål på sine tolv siste Europa-kamper
• Det er tre år siden Liverpool sist vant to strake bortekamper i Europaligaen
• Av de nåværende spillerne er Lucas, med tre mål, klubbens toppscorer i Europa
• Dette blir Jordan Henderson første kamp utenfor England denne sesongen
• Begge målene til Adam Lallana denne sesongen er scoret i Europaligaen
• Tapet for Newcastle var Liverpools andre nederlag på totalt 18 kamper

De røde har møtt sveitsisk motstand 13 ganger tidligere. Det har endt med seks seire, fem uavgjortkamper og to tap. Liverpool har bare gått av banen uten scoring i én av dem.

I Europa har Sion vunnet 27 ganger og tapt 31 på totalt 78 forsøk, mens de i Europaligaen står med 13 seire og 16 tap på 38 kamper. Foran møtet med Liverpool står sveitserne med nederlag i halvparten av sine seks siste kamper.

• Sion har ikke vunnet siden de slo Luzern hjemme i starten av november
• Før kveldens kamp står laget med tre strake tap – uansett turnering
• På hjemmebane har de ikke tapt i Europaligaen denne sesongen
• I løpet av tre kamper (to av dem i 1996) har Sion én uavgjort og to tap mot Liverpool

– Hvis vi vinner, er vi øverst på tabellen, og det er der vi ønsker å være, poengterte Klopp i går.

Kveldens dommer er Michael Koukoulakis fra Hellas, og 40-åringen har faktisk dømt Liverpool i nettopp Sveits tidligere. Da endte kampen, som var mot Young Boys for tre år siden, hele 5–3 til de røde.

Avspark mellom Sion og Liverpool er klokka 19 norsk tid. Eurosport Norge viser kampen direkte.

Statistikk: Ged Rea