Fra frustrasjon til glede for Smith

James Pearce i Liverpool Echo forklarer den spesielle situasjonen rundt Brad Smiths kontrakt.

21-åringen Brad Smith fikk for andre gang vist seg frem på Liverpools førstelag. Innhoppet i gårsdagens kvartfinale ble en positiv opplevelse for den unge australieneren. 
 
Smith serverte Origis tredje scoring med en lekker pasning fra sin venstrekant.
 
Kontraktsituasjonen til Smith var lenge uavklart, men nå er detaljene belyst i et skriv i Liverpool Echo.
 
Smiths kontrakt med Liverpool gikk ut i juni 2015.
 

Ble tilbudt kontrakt

– Liverpool tilbudte venstrebacken ny kontrakt, men spillerens representanter mente han kunne få mer spilletid og penger andre plasser. Smith stod dermed uten kontrakt, skriver James Pearce i sin artikkel.
 
Anfield-klubben valgte imidlertid å ikke frigi spilleren. Og siden Smith var under 24 år, krevdes et kompensasjonsbeløp dersom en annen klubb ville signere ham.
 
– Smiths representanter ønsket at Liverpool satte en pris på ham, men Liverpool svarte med at en eventuell kjøper måtte belage seg på en «tribunal» (tilsvarende prosess som Liverpool og Burnley går gjennom angående kjøpet av Ings, der et uavhengig panel bestemmer prislappen.)
 
Dette var en ny og tøffere linje fra Liverpools side. 
 
Frykten for et høyt tribunal-beløp medførte at ingen klubber tok sjansen på Smith. Han var riktignok på prøvespill i Barnsley i september, uten at det ble til noe.
 
Liverpool fortsatte å betale Smith lønn i perioden etter kontrakten gikk ut, men han spilte kun fotball for Australias U23-lag.

Helomvending

Smith fikk være med å feire med spillerne i går.
– I forrige måned gjorde Smith helomvending. Han informerte Liverpool om at han ønsket å bli værende og signere ny kontrakt. Han aksepterte da Liverpools originale kontraktstilbud.
 
Etter at han signerte kontrakten, har Smith trent regelmessig med førstelaget, og han har tydeligvis overbevist Klopp om at han er god nok for sjanser på førstelaget. 
 
I en periode med skade på John Flanagan, José Enrique med uklar fremtid og få alternativer til Clyne og Moreno på backene, kan Smith være en viktig brikke ved skader eller andre uforutsette situasjoner.
 
Smith har lagt en tøff tid bak seg. Nå har han signert ny kontrakt og imponert Jürgen Klopp.