FSG sin mann på Anfield

Michael Gordon har nest flest aksjer og er president i FSG. Han er samtidig den fra Fenway Sports Group som overser den daglige driften i Liverpool FC.

Michael Gordon er i skuddet siden det bl.a. er han som har direkte kontakt med Brendan Rodgers fra FSG. Vi gjengir derfor denne saken som vi først la ut på Liverpool.no 10.mars:

Michael Gordon er 50 år gammel og eier 12 % av FSG. Det er den nest største andelen i selskapet, bare bak John W. Henry som har kontroll over omtrent 40 %. Styreformann i LFC, Tom Werner, eier om lag 10 %.

Gordon er en av direktørene i Liverpool Football Club og skal være den innen ledelsen i FSG som har best oversikt over fotball, da den europeiske og ikke amerikanske varianten.

For om lag tre år siden fikk Michael Gordon ansvaret med å overse den daglige driften av Liverpool FC, på vegne av FSG. Han startet da et nært arbeidsforhold med administrerende direktør Ian Ayre.

«Bidraget til Mike har spilt en betydelig rolle i vår suksess og vår konkurransedyktighet de siste årene», sier Ayre. «Han har verdifull erfaring og intelligens når det gjelder finansiell og strategisk ledelse av forretningsdrift. Han har vært i stand til å videreføre den enorme erfaringen til meg selv og mitt team gjennom en ekstremt turbulent periode som følge av klubbens tidligere eierskap.»

«For å være ærlig, det var han som snudde rundt på forretningsdriften til Liverpool», sier Jeffrey Vinik, medeier i FSG, tidligere partner med Gordon og som også har vært involvert med LFC. «Jeg tror han har vært drivkraften, sammen med mange andre som har arbeidet med ham.»

Kilde: Boston Globe