Gerrard informerte Rodgers først

Liverpool-manager Brendan Rodgers var den første som fikk vite om Steven Gerrards avgjørelse.

– Jeg holdt samtaler med Gerrard over lengre tid. Da han først hadde tatt avgjørelsen, ville han at jeg skulle bli den første til å få vite, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers på pressekonferansen foran FA-cupkampen mot Wimbledon på mandag, ifølge Liverpool Echo-journalist James Pearce.

Hele pressekonferansen dreide seg om kaptein Steven Gerrards avgjørelse om å forlate Liverpool etter sesongen, og motstander Wimbledon ble ikke nevnt én gang i løpet av den 26 minutter lange sekvensen

– Han visste at jeg ønsket at han skulle bli her, men avgjørelsen gir ham og familien muligheten til å oppleve noe nytt. Steven ser fortsatt på seg selv som spiller og var ikke klar for å gå inn i treneryrket.

Les også: Vil vurdere lån av Gerrard

Rodgers roser Gerrard og sier at han forstår kapteinens avgjørelse. Liverpool-sjefen karakteriserer sin kaptein som «en supporter som har dedikert hjertet sitt til Liverpool», som har truffet et valg for seg selv og for sin familie. Nå retter Rodgers fokus mot sesonginnspurten i Premier League og cupene.

– Vi har fortsatt en halv sesong igjen. Steven vil hjelpe oss med å havne så høyt som mulig på tabellen, og vinne et trofé. Han kunne ha holdt munnen lukket til sesongen var over, men han er en spesiell karakter.

Les også: Gerrard-hyllesten fortsetter

Gerrard har vunnet alt som kan vinnes i Liverpool-trøya – bortsett fra Premier League. I fjor vår ledet midtbaneveteranen an i en episk sesongavslutning, som bare nesten endte med Anfield-klubbens første seriegull siden 1990. Manager Rodgers brukte dagens pressekonferanse til å understreke hvilken rolle kaptein Gerrard spilte på veien mot seriesølvet i mai i fjor.

– Vi vant nesten serien i 2014 på grunn av Steven Gerrard. Han var kaptein for laget som var i utrolig form, og han var enormt viktig for oss. For oss handler det nå om å finne den neste Steven Gerrard. Det foregår mye godt arbeid på akademiet vårt, avsluttet Rodgers.