Gerrard: - Jeg ble overrasket over trenerskiftene

Steven Gerrard gir tydelig inntrykk av at han ikke forventet at Colin Pascoe og Mike Marsh skulle bli fjernet fra sine stillinger.

Det har skjedd store utskiftinger i Liverpools trenerteam etter sesongen. Både assistentmanager Colin Pascoe og førstelagstrener Mike Marsh er ferdig i klubben, men ingen av dem er så langt blitt erstattet.

Da Steven Gerrard tirsdag ble presentert som ny ekspertkommentator i BT Sports, fikk den  avgåtte Liverpool-kapteinen spørsmål om situasjonen. 

- Jeg ble overrasket over at Brendan Rodgers gjorde endringer i trenerteamet i Liverpool. Jeg er interessert i å høre hvorfor, uttalte Gerrard kort til Liverpool Echo, 

En av de som er nevnt som mulig arvtager for Pascoe, er Gerrards tidligere lagkamerat Sami Hyypiä. Finnen uttalte mandag at han gjerne bli assistent i klubben han elsker.

Men også den tidligere Fulham-manageren og Manchester United-assistenten Rene Meulensteen, og tidligere Liverpool-assistent Pako Ayestaran er nevnt som mulige erstattere for Pascoe.

Den tidligere Liverpool-spilleren Danny Murphy snakker også om trenersituasjonen på Melwood i et intervju med talkSPORT.

- Det virker på meg som Brendan egentlig ikke har hatt noe valg. Jeg kan ikke forstå hvordan Brendan skulle være den som tok initiativ til forandringen. Jeg tror han har fått et ultimatum om å hente inn nye folk, eller forsvinne selv. Og at han derfor har måttet gå med på det. Det ser ikke bra ut, sier Murphy.

Ifølge Liverpool Echos kilder skal endringene i trenerteamet har blitt gjort etter enighet mellom Rodgers, Werner og Gordon.

Saken fortsetter under bildet.

Mulensteen er et kontroversielt valg om det skulle bli han. Både på grunn av fortiden i  Manchester United, men ikke minst fordi han har kritisert Brendan Rodgers nettopp for å ikke investere i trenerteamet.

Men 51-åringen er for tiden i Philadelphia Union, og har klausul på at han kan dra til Premier League om han får tilbud derfra. Familien til nederlenderen bor også fortsatt nord i England. Lederen for akademiet i Liverpool, Alex Inglethorpe, skal ikke ha vist noen interesse for jobben i førstelaget.

Ayestaran skal på sin side være mest innstilt på å fortsette karrieren som manager. 

I intervjuet med Echo snakket Gerrard også om kontraktbråket med Raheem Sterling, som har opplevd pipekonsert både under kamper for Liverpool og for England.

- Jeg håper Raheem blir, for hans utvikling og stabilitet. Jeg synes det hadde vært frustrerende om han dro til et annet lag og bare ble en spiller i troppen, sier Gerrard.