Gerrards siste dag på Melwood

Fredag takket Steven Gerrard for seg på Liverpools treningsanlegg, og nå setter han kursen mot USAs vestkyst. 35-åringens nye sjef tror scouseren vil ha godt av et miljøskifte.

Den tidligere landslagskapteinen slutter seg trolig til Los Angeles Galaxy-troppen i løpet av den kommende uka, og han tok farvel med støtteappartet på Melwood fredag, ifølge fysioterapeut Chris Morgan på Twitter.

Les også: Ukelønna nær halvert

Nå forventes det at Gerrard, som var tilbake i trening på Merseyside etter sommerferien denne uka, skal få sin debut for den amerikanske klubben allerede 11. juli.

Saken fortsetter under bildet.

 

Gym session 💪 @milsomlfc @bavo25

Et bilde publisert av Steven Gerrard (@stevengerrard)

– Et friskt pust

Los Angeles-manager Bruce Arena sier i et intervju med tabloidavisen Daily Mirror at han tror Gerrard vil komme med et «enestående bidrag» til laget og den amerikanske ligaen. Alderen er heller ingen hindring for om Gerrard blomstrer USA, legger han til.

– Etter å ha tilbrakt hele karrieren sin i Liverpool, og han har bodd i England hele livet, tror jeg dette vil være et friskt pust for ham. Det kommer til å bli en spennende oppgave, og jeg tror han virkelig kommer til å nyte opplevelsen.

Se video: Gerrards endring gjennom årene

Arena påpeker samtidig at det ikke blir noen enkel spasertur for Gerrard i statene. Lengden på reisene til bortekamper kan være betydelig større enn det engelske klubber opplever i Europa-cupene, og Arena trekker frem kunstgress, forskjellige tidssoner og høyder som potensielle utfordringer.

Saken fortsetter under videoen.


LANG KARRIERE: Her kan du se høydepunkter fra Gerrards tid på Anfield. (Video: TV 2)

– Han er riktignok heldig, for vi har allerede vært på flesteparten av bortekampene som er lengst unna, og vi har møtt flere av lagene med kunstgress. Han er nødt til å være ordentlig forberedt, både fysisk og mentalt, og jeg vet han kommer til å være det, sier Arena.

Les også: Gerrard med åpent brev til fansen

63-åringen, som har vært manager i Los Angeles Galaxy siden 2008, besøkte Gerrard i Liverpool tidligere i år. Og på spørsmål om scousedialekten blir et problem, kontrer amerikaneren med at han forstår en annen tidligere Liverpool-spiller:

– Jeg forstår ham helt perfekt. Så lenge jeg skjønner hva Robbie Keane sier, så er alt enkelt etter det.

Sjekk Gerrard spillerprofil på Liverpool.no her!

Gerrard skal også bære nummer åtte på ryggen i USA. Han har skrevet under på en kontrakt med California-klubben som varer i 18 måneder. Scouseren fikk totalt 710 offisielle førstelagskamper for Liverpool.